Документи: Руските войници в Украйна са индоктринирани, че воюват срещу фашизъм

18312
Документи: Руските войници в Украйна са индоктринирани, че воюват срещу фашизъм
Снимка: Getty Images

Намерени документи от украински военни показват до каква степен са индоктринирани руските войници за "специалната военна операция" в Украйна (така Кремъл нарича войната, която руският президент Владимир Путин отприщи в Украйна).

Документът "Апел на командира на Въздушнодесантните войски към личния състав", който Радио "Свободна Европа" публикува, е намерен в руски военни, които са част от състава на 155-та бригада на руската морска пехота към Руския тихоокеански флот. Олексий Арестович, един от съветниците на украинския президент Володимир Зеленски, посочи 155-та бригада като една от военните части, които са били в Буча, Ирпен и Гостомел. Ето какво пише в него:

"Привържениците на фашизма под маската на държавно управление провеждат изключително враждебна политика към своето население, унищожавайки руската култура и насаждайки в държавата (бел. ред. – т.е. в Украйна) идеологията на Хитлеристка Германия", гласи основата на първия документ. Там се говори как Украйна провежда "военна операция за унищожаване на рускоезичното население".

Сегашното мащабно руско нахлуване в Украйна е описано във втори документ като "въоръжено локализиране и елиминиране на привържениците на фашистките възгледи на украинското правителство, неговите подбудители, които дават престъпни заповеди за убиване на цивилни, унищожаване на всички инакомислещи и несъгласни на престъпната група на украинските лидери, дошли на власт. Нашите дядовци и прадядовци вече освободиха Киев от фашисткото зло. Време е да повторим техния подвиг. Бъдете бдителни и уверени в нашата правота!". Изборът на Володимир Зеленски за украински президент не беше оспорен по никакъв начин от Владимир Путин и Русия, когато стана факт преди вече над 3 години!

Документите са подписани от капитан Павел Ендовицки, който е командир на рота в 155-та бригада на руската морска пехота към Руския тихоокеански флот. Украйна го счита за военнопрестъпник. А украинската армия твърди, че 155-та бригада е загубила половината от личния си състав във войната дотук.

Друго шокиращо доказателство за истинските намерения на Русия има в РИА Новости. Текстът, подписан от Тимофей Сергейцев, буквално защитава необходимостта от убийствата на цивилни, оправдава геноцида. В статията се обяснява, че държавата Украйна не трябва да съществува, а голяма част от украинските "нацисти" и тези от тях, които не признаят руския режим трябва да бъдат унищожени. Обикновените граждани на Украйна са определени като "пасивни нацисти", които трябва да бъдат превъзпитани или унищожени. Изрично в материала се пише как украинският политически елит трябва да бъде унищожен, защото не може да бъде денацифициран, т.е. превъзпитан. "Една денацифицирана държава не може да бъде суверенна. Денацифициращата държава - Русия - не може да изхожда от либерален подход по отношение на денацификацията. Идеологията на денацификатора не може да бъде оспорена от виновния, подложен на денацификация" - невъзможна за осмисляне теза от статията. А за да има успешна "денацификация", трябва да мине цяло едно поколение.

След ужаса в Буча, вече излизат и нови снимки на зверства, извършени от руснаците - в детско заведение в градчето бяха открити труповете на петима мъже, които са били измъчвани. Те са намерени в мазето на сградата.

Как се развива войната в Украйна

Според последната към момента публикация-обобщение в официалния фейсбук профил на Генералния щаб на украинската армия Русия прегрупира силите си в Украйна. Руската цел е установяване на пълен контрол над Донецка и Луганска област, смятат украинците и добавят, че има съсредоточаване на самолети и хеликоптери по границата, както и се попълват запаси от храна, гориво и боеприпаси.

Същевременно, руската информационна агенция "Интерфакс" съобщава, че руската армия е призовала защитниците на Мариупол да се предадат до 6:00 часа днес, 5 април. Сред защитниците е полкът "Азов", а индикация, че украинците са се предали, няма.

От САЩ вече има информация, че група конгресмени с членове както от Демократичната, така и от Републиканската партия опитват да убедят американския президент Джо Байдън да разшири списъка с оръжия, които американците доставят на Украйна и да включи ракети "земя – въздух", противокорабни ракети и дори изтребители.

Опозиционната беларуска телевизия NEXTA публикува списък с 5 статии в Уикипедия, заради които Русия се оплаква и иска те да бъдат спрени или променени. "Благодарение на Роскомнадзор знаем какво да четем", подчертава NEXTA.

ОЩЕ: Сателитни снимки и видеокадри опровергават Русия за ужаса в Буча

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Нова нощ, нова руска атака с дронове и ракети срещу Украйна (ВИДЕО)

Кипър регистрира пореден ръст на броя на туристите

Кулеба: Украйна няма план Б в случай на прекратяване на помощта от САЩ

"Оцеляването на Украйна е важно за САЩ" : Промени ли Тръмп позицията си?

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 19.04 - Може ли Русия да нападне Полша?

Пробив в руски язовир, евакуират хиляди заради невижданите наводнения (ВИДЕО)

Предупреждение от Германия: Русия може да атакува страна от НАТО след 5 години

Заради готвен атентат срещу Зеленски: В Полша задържаха руски агент

Белгия обяви кога първите ѝ F-16 ще отидат в Украйна

Змия ухапа директора на зоопарка в Одеса (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа