Дуда: Украйна трябва да освободи цялата си територия, включително Крим

8102
Дуда: Украйна трябва да освободи цялата си територия, включително Крим
Снимка: Getty Images

"Убеден съм, че след Мариупол, след Буча, след бомбите, които падат върху Киев и Харков, след ракетите, които летят към Лвов, след Ирпен и Бородянка, след подстрекателството на Русия към война на изтощение в Украйна, всички ние трябва ясно да заявим: Русия е длъжна не само да се изтегли до линията отпреди 24 февруари, но и да се съобрази с правото на Украйна да освободи цялата си територия, включително Крим".

Това заяви полският президент Анджей Дуда, който на 23 август пристигна в Украйна. Той се срещна с колегата си Володимир Зеленски, след което взе участие на върха на Кримската платформа.

Дуда за телефонните разговори на Макрон с Путин: „Какво прави? Някой говорил ли е така с Хитлер?“

Полският президент Анджей Дуда разкритикува идеята за преговори с руския президент Владимир Путин по повод войната в Украйна.  "А...

"Крим е част от Украйна, както Гданск или Люблин са част от Полша, както Ница е част от Франция, както Кьолн е част от Германия, както Ротердам е част от Нидерландия", добави още Анджей Дуда.

Той изрази огромното си уважение към украинския народ за изключителния му героизъм към родината. Заяви, че подкрепата на Варшава към Киев е изключинелно силна, че поляците са с украинците и ще ги подкрепят "до последния ден на борбата". "В тази война Полша е вашият съюзник, Полша е домът, братя, за вашите семейства и деца!", каза Дуда.

"И сред поляците няма дискусия по този въпрос. Ако някой от моите предшественици или наследници седеше тук, щеше да ви каже същото. Докато имате нужда от нас, ние сме и ще бъдем до вас", допълни президентът на Полша.

Полският премиер обвини ЕС в империалистическо поведение

Полският министър-председател Матеуш Моравецки обвини Европейския съюз в империалистическо поведение спрямо по-малките държави-членки в...

"Днес сме изправени пред руското нашествие. Украинци и украинки с оръжие в ръка защитават Европа от тирания и тоталитаризъм. Те плащат най-високата цена за Варшава и Прага, за Париж, за Лондон, за Берлин", каза Дуда.

Програмата на посещението му е среща със Зеленски, разговори за военна подкрепа за Украйна с доставка на оборудване, както и в икономически, хуманитарен и политически смисъл.

Програмата на посещението ще включи среща с президента, разговори за военна подкрепа за Украйна с доставка на оборудване, както и в икономически, хуманитарен и политически смисъл.
Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/europe/andjej-duda-na-sreshta-sys-zelenski-v-kiev-news_1801066.html © Actualno.comПрограмата на посещението ще включи среща с президента, разговори за военна подкрепа за Украйна с доставка на оборудване, както и в икономически, хуманитарен и политически смисъл.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Италия привиква руския посланик, след указ на Путин

Илон Мъск и неговият "Старлинк": решаваща сила в Украйна

Арестуваха депутат - стрелял при словесен спор

Защо Макрон каза, че Европа може да умре?

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Фалшиви евромонети в Европа: как да ги познаем?

Украинците поразиха руската радарна система "Подльот" за 5 млн. долара (ВИДЕО)

Как ще се развие войната: Украйна иска Patriot, но засега Гърция и Испания не дават

Русия продължава да пробива на запад от Авдеевка (ВИДЕО)

Германски изтребители прехванаха руски Ил-20 над Балтийско море, Полша два пъти вдига самолетите си тази нощ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа