Еквадор: Лондон, щурмувате и се самоубивате

13826
Еквадор: Лондон, щурмувате и се самоубивате

Президентът на Еквадор Рафаел Кореа назова самоубийствен възможния опит на британските власти да нахлуят в посолството на Еквадор в Лондон, за да арестуват основателя на „Уикилийкс” Джулиан Асандж, съобщи Би Би Си.

Той заяви, че арестът на Асандж на територията на посолството може да стане опасен прецедент и по този повод той смята да се обърне към ООН.

САЩ отхвърлиха обвиненията на Асандж

Основателят на „Уикилийкс” Джулиан Асандж прави голословни твърдения по адрес на САЩ, за да отвлече вниманието на обществен...

„Тъй като Великобритания досега не се е отказала от своите думи и не е предложила извинения за заплахата, такава опасност все още съществува”, заяви президентът.

По мнението на Кореа ако британските власти предприемат все пак опит да нахлуят в посолството, това ще стане „самоубийство” за Великобритания, тъй като всеки може да нахлуе в техните дипломатически представителства и те не могат да кажат дори и дума против това.

В същото време поддръжници на основателя на „Уикилийкс” Джулиан Асандж хакнаха правителствени сайтове на Великобритания.

В понеделник чрез популярната социална мрежа „Twitter” беше разпространен електронен код, който позволява на потребителите чрез специална програма автоматично да "бомбардират" със серия заявки сайтове на редица британски институции. Сред мишените се оказаха сайтовете на Министерството на правосъдието, Министерството на труда и на канцеларията на премиера. Разпространен беше код за изкуствено претоварване и на сайта на британското кралско семейство.

Чавес заплаши Великобритания с "радикален отговор"

Венецуелският президент Уго Чавес заплаши Великобритания с "много радикален отговор" ако британските власти нахлуят със сила в еквадорс...

Приложението, използвано за нарушаване на работата на сървъра на уебсайта на премиера на страната, е насочвало по 1000 заявки в секунда. Хакерите са били от различни страни, включително Бразилия, Обединеното кралство, Индонезия, САЩ и Чили.

Президентът на Венецуела Уго Чавес също предупреди Великобритания. Той заяви, че страната му ще предприеме радикални мерки, ако британските власти проникнат насилствено на територията на еквадорското посолство в Лондон.

Редактор: Бойко Пеев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа