X
 
 

ЕС подкрепи Германия и се обяви против санкции срещу „Северен поток 2”

1875 1
ЕС подкрепи Германия и се обяви против санкции срещу „Северен поток 2”
Снимка: БГНЕС
Европейският съюз е против прилагането на санкции спрямо която и да е компания на държава-членка на Евросъюза, която развива законен бизнес, заяви комисарят по търговията Фил Хоган във връзка със законопроекта на САЩ срещу „Северен поток 2”.

„Целта на Европейската комисия винаги е била „Северен поток  2” да работи прозрачно и в съответствие с принципите на енергийното законодателство на ЕС”, подчерта Хоган.

Германската икономика с големи проблеми, САЩ ги утежнява заради "Северен поток-2"

Германското индустриално производство продължи своя спад. Производството на страната е спаднало с 1,7% през октомври. Показателят отчи...

Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас отхвърли всякакви опити на външни сили да повлияят на германската енергийна политика.

„Европейската енергийна политика се определя в Европа, а не в САЩ. Ние принципно отхвърляме външни нападки и екстериториални санкции”, заяви той.

Комитета по въпросите на въоръженията в Камарата на представителите и Сената на САЩ съгласуваха бюджета за отбрана за 2020 г. В него са заложени средства за „противодействие на Русия” в различни области.

В съгласувания текст са предвидени санкции заради изграждането на газопровода „Северен поток 2” и „Турски поток”. Законопроектът очаква подписа на президента Доналд Тръмп.

Лавров: САЩ правят всичко възможно, за да спрат "Северен поток 2" и "Турски поток"

В Конгреса на САЩ правят всичко възможно, за да спрат "Северен поток 2" и "Турски поток", но няма да им се получи. Това заяви министъръ...

Проектът „Северен поток 2” предвижда изграждането на два тръбопровода за пренос на газ с обща вместимост 55 милиарда кубически метра газ годишна от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия.

Планира се той да бъде завършен до края на 2019 г. Газопроводът минава през териториалните води и изключителните икономически зони на Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия.

Срещу изграждането на „Северен поток 2” се обявиха Украйна, Полша, балтийските държави и  САЩ, които възнамеряват да внасят свой втечнен газ за Европа.

Припомняме позицията на президента на германско-руската външнотърговска камара и главен изпълнителен директор на нефтено-газовия концерн OMV Райнер Зееле, който заяви, че „санкциите срещу „Северен поток 2” са удар срещу Европа и близкия партньор Германия”.

САЩ тръгнаха решително към санкции срещу участниците в "Турски поток" и "Северен поток 2"

Комисиите по отбрана на двете камари на Конгреса в САЩ (Камарата на представителите и Сената) приеха законопроект, с който ще принудят ...

Той призова Берлин и Брюксел да заемат ясна позиция и да отговорят с целенасочени мерки, тъй като на карта е заложена енергийната независимост на Европа.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители