Еврокомисията с Екшън план за интеграция на граждани от трети страни

531
Еврокомисията с Екшън план за интеграция на граждани от трети страни
Снимка: Actualno.com/Петя Бързилска

Новите предложения на Европейската комисия (ЕК) за преразглеждане на „синята карта” за високо квалифицирани работници от трети страни, които целят да улеснят техният достъп и подобрят условията им на живот, както и план за действие за подпомагане на интеграцията на мигранти в ЕС бяха дискутирани във вторник вечер с комисар Димитрис Аврамопулос.

В новия Екшън план на Комисията е записано, че успешната интеграция е процес, който продължава във времето и освен това преминава през различни области като образование, заетост, култура и изграждане на взаимоотношения.

В ЕК дискутираха преразглеждането на "Синята карта" за високо квалифицирани работници

Новите предложения на Европейската комисия за преразглеждане на „Синята карта” за високо квалифицирани работници от трети с...

В доклада е посочено още, че образованието е една от най-силните формули за интеграция на имигранти, бежанци и чужденци, идващи от трети страни.

Ранното обучение на децата е фундаментално и ускорява интеграцията както на самите тях, така и на техните семейства, идващи от държави извън Европейския съюз.

Комисията също така планира да насърчава развитието на уменията и повишаването на квалификацията на гражданите от трети страни. Освен това европейските фондове ще бъдат използвани за здравеопазване, образование и изграждане на социална инфраструктура за гражданите от трети страни, става ясно от доклада на ЕК.

Вижте целия план на Европейската комисия ТУК

Жозе Барозу: Турция не е готова да стане част от Европейския съюз

"Горд съм, че България е част от Европейския съюз". Това заяви експредседателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу на публична ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа