Европейците не искат да плащат дълговете на Гърция

18035
Европейците не искат да плащат дълговете на Гърция
Снимка: Getty Images / Guliver

Според данни от допитване на Sputnik, извършено от британската изследователска агенция ICM Research, повечето от респондентите в европейските страни считат, че Гърция трябва сама да си погасява дълговете самостоятелно, без участието на Евросъюза. Така мислят средно 51% от допитаните.

Най единни в мнението си са жителите на Германия и Великобритания – съответно 69 и 62% считат, че Гърция трябва да се разплаща сама. Във франция тази гледна точка се поддържа от 50% от населението.

МВФ: Планът на Гърция е неприемлив

Планът за антикризисни мерки, който представиха на международните кредитори властите на Гърция, засега е далеч от приемливите парамет...

Други са нагласите в Гърция: Там 55% от допитаните считат, че дълговете трябва просто да бъда опростени. Едва 25% от гърците мислят, че трябва да се разплащат. При това 8% от респондентите считат, че отговорност за дълга на Гърция носят Европейската централна банка, МВФ, Еврокомисията, а 6% от допитаните са категорични, че дълговете на Гърция трябва да ги изплаща Европейският съюз, предаде БЛИЦ.

В допитването е фигурирал и втори въпрос дали да се запази еврото или страните да се върнат към предишните национални валути. Най-много противници на еврото има в Германия – 39%. В Гърция и Франция те са съответно 24 и 29%.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа