Европейската законодателна симулация Model European Union идва и в София

971
Европейската законодателна симулация Model European Union идва и в София
Снимка: iStock/Guliver

Европейската законодателна симулация Model European Union – Sofia предстои да се състои в София. Събитието ще се проведе между 18 и 22 Април в Европейската комисия в България и Националната художествена академия с участието на повече от 100 делегати и представители на страни членки на Европейския съюз.

Събития от този ранг се организират в редица европейски градове като Варшава, Загреб, Майнц, Киев, Талин, Виена и други, а главната подобна симулация се провежда всяка пролет от 2007-ма година насам в сградата на Европейския парламент в гр. Страсбург, Франция. Екипът на Model European Union Sofia 2018 е част от Bringing Europeans Together Association - една от най-големите паневропейски неправителствени организации, която организира горепосочените събития из цяла Европа.

Model European Union представлява законодателна симулация, стремяща се да запознае младите хора в България и Европа със законодателните процедури и процеса на взимане на решения в Европейския Съюз като им даде възможността да влязат в ролята на членове на Европейския парламент, Съвета на Европейския съюз и Европейския съвет. Първото подобно издание беше проведено успешно през септември 2017-та година във Фармацевтичния факултет на Медицински университет – София с участието на близо 100 представители на страни членки на Европейския съюз.

Със своето провеждане Model European Union Sofia 2018 има за цел да повиши информираността на младите хора относно две важни събития за България и Европа – десетата годишнина от членството на Република България в Европейския съюз и текущото председателство на Република България на Съвета на Европейския съюз. Партньори на събитието са Представителството на Европейската комисия в Република България към Българското председателство на Съвета на европейския съюз – 2018 и Национално представителство на студентските съвети.

Повече информация за събитието можете да видите тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа