Фарадж: Мястото на Великобритания не е в ЕС

22677
Фарадж: Мястото на Великобритания не е в ЕС
Снимка: Getty Images / Guliver

Британският вицепремиер Ник Клег и лидерът на Партията за независимост Найджъл Фарадж ще участват тази вечер в едночасов дебат по радио LBC за мястото на Великобритания в Европейския съюз, предаде БНР.

Източник от националистическата партия заяви, че Фарадж очаква този момент от 20 години, за да изобличи лъжата, че Великобритания няма да е в състояние да просперира извън рамките на ЕС. Фарадж освен това смята, че членството на Великобритания в ЕС е най-важният въпрос за страната през последните 100 години.

Камерън: Шистовият газ е ключът към намаляване на зависимостта от Русия

Великобритания трябва да активизира добива и проучването за шистов газ, за да намали зависимостта си от руския газ, каза британският пр...

От лагера на Ник Клег отказаха коментар за подготовката за дебата на лидера на Либералдемократическата партия. Добре известна обаче е неговата позиция за оставането на Великобритания в ЕС и сериозните последици от евентуално напускане на организацията.

Втори дебат между двамата политици, преди европейските избори на 22 май, ще се състои следващата сряда по телевизията на ББС. Премиерът Дейвид Камерън и лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Ед Милибанд няма да вземат участие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com