X
 
 

Федерацията за човешките права: Бежанска криза в Европа няма, има "криза на приемствеността"

1977 3
photo of Федерацията за човешките права: Бежанска криза в Европа няма, има "криза на приемствеността"
Снимка: Gettyimages.com
В момента няма бежанска криза в Европа, но има "криза на приемствеността". Това смята вицепрезидентът на Международната федерация за човешките права проф. Димитрис Кристопулус.

Според него Европейският съюз е подкупил Турция със сделката за бежанците, но това няма да реши проблема, информира БНР.

Австрия: Не трябва да позволим държава да е оставена на произвола на съдбата, както Македония

Необходима е по-ефективна защита на външните граници на Европейския съюз. Необходимо е трайно да бъдат затворени всички мигрантски марш...

"Вярвам, че сделката между Европейския съюз и Турция е подкуп от 3 милиарда евро за Турция", смята Кристопулус.

"Освен че, според мен, подкупването е морално укоримо, смятам, че то е много лоша идея, защото Турция не е сигурна държава за бежанците. Рано или късно ще стане ясно, че това споразумение е временно решение и практически не работи. От една страна самите бежанци не се чувстват добре в Турция, а от друга нито една европейска страна не желае да окаже поне малко подкрепа по отношение на приемането на определен брой бежанци и разселването им в континента. Много скоро ние ще бъдем изправени пред нова необходимост от споразумение, за което се надявам да бъде по-честно и ефективно от това", смята вицепрезидентът на Международната федерация за човешките права. 

Турция се справя по-добре от Европа с овладяването на казуса с бежанците, допълни обаче проф. Кристопулус.

6-те точки на споразумението ЕС-Турция

Европейската комисия (ЕК) представи шест точки, които ще бъдат следвани във взаимоотношенията между Европейския съюз и Турция, след кат...

"До този момент не се стигна до хуманитарна криза в Турция, защото от четири години насам страната успява да изхрани тези хора и да им осигури най-необходимото за живот", обясни той.

Но по думите му Турция не им даде легална възможност да потърсят реализация. "Трябва обаче да кажа, че Турция се справи много по-добре от Европа по отношение на бежанците. Тези хора са настанени там, което означава, че Турция ги е приела като стопанин на къща. В Турция говорят за бежанците като за посетители. Нали знаете кой е посетител в дома на всеки? Този, който е допуснат до него. В момента, в който не искам някой повече в дома си, просто го изритвам", каза Кристопулус.

Тази седмица Народното събрание прие на първо и второ четене Законопроекта за ратифициране на Общото споразумение по Механизма за Турция в полза на бежанците. С него се реши страната ни да даде а 5 876 945 млн. евро (11 494 130 лв.) на Турция за бежанците.

Кристалина Георгиева на практика защити споразумение с Турция: По-евтино е

Най-важното е в Идомени да има храна, вода, лекарства и подслон. Това заяви еврокомисарят Кристалина Георгиева в коментар за бежанската...

Actualno.com

Етикети:

3 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • муспи 3 муспи преди 2 години Профил на трол?
  Както и да се приказва за маскировка на уредения грижливо канал за заливането на Европа с диваци, с цел унищожаването на белята раса като носителка на християнството, истината си остава. А тя е космическия закон - колкото по избиваш евреи, толкова по намаляват диваците. Че евреите са същите семити, само че с много пари и то крадни от белите, защо да не се сещаме че когато милиардите се включат в г виж още ›› ешефта пиене на кръвта и дъвчене на месото на белите, ще се вайкаме че на времето не сме избивали евреите! Че ако го бяхме правили, семитите щяха да си стоят в Месопотамия и там да си решават с брадви проблемите.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  Призовавам всички специалисти по човешки права, които се хранят на гърба на онеправданите (и бежанци, и данъкоплатци от държавите-агресори) веднага да отидат на мястото на конфликтите, да надянат белите мантички и касинките с червен кръст или полумесец, а не да крадат от пенсията ми, което като се замислите правят; замислите се откъде идат парите за издръжка на безбройните фондации ... И нямам над виж още ›› ежда че ще се засрамят!!!
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  "Бежанците" не се чувствали добре в Турция, много скоро европейците няма да се чувстват добре в собствените си страни благодарение на "бежанците.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Първият сняг ще падне до седмица, сочи п...

Последният работен ден от тази седмица ще бъде слънчев, с дневни температури до 30 градуса. Сутринта и вечерта термометрите ще показват...