Ген. Ходжис: Путин иска да вбие клин между Европа и САЩ

23762
Ген. Ходжис: Путин иска да вбие клин между Европа и САЩ
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин би искал да вбие клин между държавите от НАТО и САЩ, е оценката на командващия сухопътните сили на САЩ в Европа ген. Фредерик "Бен" Ходжис, изразена в интервю пред в. "Дер Щандарт", съобщава БГНЕС.

Поради което Западът трябва бдително да следи как Москва инвестира в медии в Германия и Италия. Той смята, че неотдавнашните сериозни оплаквания на Москва поради плановете на НАТО за разполагане на тежки въоръжения в Източна Европа са израз на съзнателна свръхреакция. По-важно обаче от обсъждането на изпращането на оръжие е, че партньорите от НАТО са се договорили за обща стратегия и целеви сценарий за Украйна.

Ройтерс: Как Путин спря да се притеснява и да обича бомбата

Във филма на Стенли Кубрик от 1964 г. "Д-р Стрейнджлав" американският президент, на когото е казано, че пакостлив американски самолет...

По отношение на шумните реакции от руска страна за разполагането на тежко въоръжение в Източна Европа, ген. Ходжис обърна внимание, че в руски маневри близо до границите на страни от НАТО участват по 30 000 войници, и стотици танкове и десетки самолети. Генералът се надява да е невъзможно русия да атакува някоя натовска държава. Но подчертава, че не позднава човек, който да е бил преценил, че ще има нападение срещу Крим. "Моя отговорност е да поддържам войските подготвени за всякакви случаи. Сигурен съм, че г-н Путин не иска сблъсък с НАТО. Но също така съм сигурен, че иска да разцепи НАТО. И иска да вбие клин между Европа и САЩ."

Ген. Ходжис подчертава, че за постигането на тази цел Русия инвестира сериозно в медии в Европа. ""Russia Today дава сериозни суми в Германия, но също така и в Италия. Това е хибридна война – Няма да има дълги колони руски танкове, които нападат една страна. Въпросът е да се разпространява информация, да се подхранват съмнения". Бен Ходжис не може да каже в точни числа с какъв броя войници и тежка бойна техника в момента Русия разполага в Украйна.

"Числата се менят с часове. Но без съмнение е вида на оръжията: зенитни системи, ракетни системи, средства за електронна война". Що се отнася до обучението на украински бойци от американските им колеги, ген. Ходжис казва, че 300 бойци обучават в центъра за подготовка Яворив три батальона на украинското министерство на вътрешните работи. Първият вече бил обучен, сега ще продължи работата по другите два.

Ген. Ходжис не може да разбере с какви свои стъпки Западът е накарал Путин да прецени, че са му необходими допълнително 40 ракети, способни да носят ядрени бойни глави."Руският посланик в Дания ги предупреди, че страната може да стане цел на ядрен удар. Дания?! Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин е на мнение, че танковете не се нуждаят от виза, когато става дума за санкции. Всички трябва внимателно да наблюдаваме какво се случва. Това не е само проблем, свързан с президента Путин, а промененото отношение на Русия, което е вероятно да продължи няколко години."

Западът предпочита Русия на червеното варварство, а не путинската Русия

Г. К. Честъртън казваше, че съвременният свят ще се управлява от учителки. И ако съдим по кандидата за следващ президент на САЩ Хилари ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа