Германски евродепутат призова за бойкот на Мондиала в Русия

2514
Германски евродепутат призова за бойкот на Мондиала в Русия
Снимка: Getty Images/Gulliver

Германската евродепутатка от партията на зелените Ребека Хармс призова политиците и обикновените зрители да бойкотират Световното първенство по футбол в Русия през 2018 г.

В интервю за в. „Нойе Оснабрюкер цайтунг“ тя обясни, че Русия не е страната, където трябва да се провежда подобен турнир, защото на президента Владимир Путин „ще се отдаде прекалено много внимание“.

Германската полиция откри експлозиви на коледен базар в Потсдам

Германската полиция е открила подозрителен обект на коледен базар в град Потсдам, който впоследствие се е оказал експлозив, предава Reu...

„Той се къпе в лъчите на славата в присъствието на чуждестранни гости и продължава да следва своята антидемократична политика“, добави Хармс, като напомни за намесата на Русия в Украйна и Сирия. Тя разкритикува също отношението в Русия към опозицията и малцинствата.

Ребека Хармс определи като "образцова" постъпката на бившия германски президент Йоахим Гаук, който отказа да посети зимните Олимпийски игри в Сочи през 2014 г. "Неговият пример трябва да бъде последван и догодина по време на футболното първенство“, каза тя.

Евродепутатката разкритикува и Международната федерация по футбол (ФИФА), защото е игнорирала обвиненията срещу Русия за корупция и допинг и не се е вслушала в призивите да се премести шампионатът в друга държава.

На 25 ноември информаторът на Световната антидопингова агенция (WADA) Григорий Родченков заяви, че е готов да предостави на ФИФА нови данни за използване на допинг от руски футболисти. Става дума за десетки руски спортисти, включително и членове на националния отбор, писа британският в. „Дейли мейл“.

Рекордно ниски стойности на безработицата в Германия

Нивото на безработицата в Германия регистрира нови най-ниски стойности от обединението на страната през 1990 г. на фона на продължаващи...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа