Идея: Германия и Франция ще правят общ фонд за бежанците

4034
Идея: Германия и Франция ще правят общ фонд за бежанците
Снимка: Getty Images/Guliver

Франция и Германия могат да създадат до седмици общ фонд на стойност 10 млрд. евро, с който да финансират сигурността, контрола по външните граници както и грижа за бежанците, съобщи източник, близък до френското икономическо министерство, цитиран от агенция Ройтерс.

Френският икономически министър Еманюел Макрон и неговият германски колега Зигмар Габриел са предложили създаването на фонда в писмо до лидерите на Франция и Германия – президента Франсоа Олан и канцлера Ангела Меркел, уточнява БГНЕС. В писмото министрите отбелязват, че фондът може се захрани от 10 млрд. евро в рамките на три години и да служи за справяне с извънредни ситуации. Други европейски държави също ще бъдат добре дошли да се присъединят.

Европейският парламент - единен срещу тероризма, но не съвсем

Политическото обединение, което приравнява бежанци на терористи само подклажда омраза и дава ново основание нови европейски граждани да...

"Идеята е да се изпрати бърз сигнал. Ако чакаме за модернизиране на многогодишния фискален план на ЕС, няма да имаме нищо до 2017 г. А ситуацията е спешна", каза източникът, близък до френският финансов министър Макрон.

Инициятивата на двамата министри идва близо пет месеца след като те представиха предложение за създаване на общ бюджет на еврозоната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа