Ирония в стил "Матрицата" след скандал с кметицата на Кьолн

8134
Ирония в стил "Матрицата" след скандал с кметицата на Кьолн

След като кметицата на Кьолн Хенриете Рекер направи скандално изказване, в което призова жените в града да спразват дистанция от поне „една ръка разстояние“, социалните мрежи преляха от възмущение, пише The Local.

В Twitter заваляха въпроси задочно към Рекер от сорта на колко точно е една ръка разстояние. Беше направено и предложение – мъжете да се държат на поне ръка разстояние от жените, освен ако дамите не поискат друго. „Най-дразнещото е, че не знаехме за това правило преди Нова година – помислете колко неприятности щяхме да си спестим“, включва се и друг потребител. А отговорът на това е: „Нео го знаеше в „Матрицата“.

Германия е идентифицирала само трима заподозрени за атаките в Кьолн

Германската полиция е идентифицирала трима заподозрени във връзка със сексуалните посегателства срещу жени в новогодишната нощ в град К...

Междувременно шефът на германския полицейски синдикат DpolG Райнер Венд изрази съмнение, че ще има дори едно обвинение по случая в Кьолн, при който в новогодишната нощ стотици жени бяха нападнати от 1000 мъже. Според различни показания мъжете са от арабски и африкански произход. Венд каза, че видеозаписите в този случай не винаги могат да бъдат достоверно доказателство. Той се оправда за скандала с липсата на достатъчно хора в полицията. А правосъдният министър Хайко Маас призова да не се поставят под подозрение всички бежанци, защото още няма доказателства, че дори един поискал официално бежански статут е взел участие в нападенията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа