Израел изяснява вчерашния атентат в Турция

2714
Израел изяснява вчерашния атентат в Турция
Снимка: Gettyimages.com

Израел изпрати специален санитарен самолет, с който снощи бяха транспортиран в родината им трима израелски граждани, ранени във вчерашния самоубийствен атентат на най-оживения булевард "Истиклал" в Истанбул. Израелските власти се опитват да установят дали именно израелците са били мишена на атентата, заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху.

Четирима души загинаха в нападението. Според турските медии трима от загиналите са израелци, а единият ирански гражданин. Двама от израелците имали и американско гражданство.

Абдеслам трябвало да се самовзриви в Париж, но размислил

Арестуваният участник в парижките атентати Салах Абдеслам разкри, че е трябвало да се самовзриви пред стадиона „Стад дьо Франс&ld...

Турският здравен министър Мехмед Мюеззиноглу заяви, че са ранени общо 36 души, състоянието на 7 е критично. Той посочи още, че 11 са израелски граждани. Сред ранените има един германски гражданин, трима от Иран и двама ирландци.

Разследването на самоубийствения атентат, което се води от петима републикански прокурори се насочи върху версията, че нападението е било извършено от член на "Ислямска държава". Представител на истанбулската полиция съобщи, че има доказателства, които подсказват тази версия. Но в същото време не отхвърли и версията за терористи на Кюрдската работническа партия (ПКК), която бе огласена първоначално от турските власти.

Според редица анализатори атентатът прилича на нападението през месец февруари т.г., когато терорист самоубиец от "Ислямска държава" взриви бомба на площад "Султанахмед" в Истанбул и уби 10 германски граждани.

Булевардът "Истиклал" привечер бе отворен за движение. По много от сградите и на витрините на магазините са окачени надписи "проклинаме терора", "терористите няма да ни изплашат", "няма да им се дадем".

Има убити чужденци в атентата в Истанбул

Министър-председателят на Турция Ахмет Давутоглу осъди терористичния акт в Истанбул и посочи, че турските власти провеждат всестранно р...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа