Янукович обеща промени в правителството

20216
Янукович обеща промени в правителството
Снимка: Getty

Украинският президент Виктор Янукович обеща да направи промени в правителството идната седмица, за да успокои кризата в Украйна, но заплаши да използва всички законови методи, ако не бъде намерено решение, предаде БГНЕС.

Когато парламентът заседава на извънредно заседание идния вторник, 28 януари, "ще вземем решение за промени в правителството", заяви Янукович на среща с религиозните лидери, като обеща парламентът да обсъди и промени в противоречивите закони за по-строги санкции срещу протестиращите. Президентът обещава и амнистия за всички протестиращи, които са задържани за леки престъпления.

Ние вчера се договорихме за приемането в парламента на закони за амнистия за тези хора, които сега са задържани по време на тези протести, включително радикалните, които не са извършили тежки престъпления. Те ще бъдат отработени в новия закон за амнистията. Всички те ще бъдат амнистирани”, каза държавният глава, предаде Агенция "Фокус".

Той допълва, че сред радикално настроените протестиращи в Киев има и немалко хора, който се укриват от наказателно преследване за предишни престъпления.

Но като явно предупреждение към протестиращите от опозицията президентът заяви: "Ако нещата се окажат добре, тогава всичко е наред, но ако не, ще използваме всички законови методи" за разрешаване на кризата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com