Янукович се връща в Украйна

3268
Янукович се връща в Украйна
Снимка: Getty Images

Бившият президент на Украйна Виктор Янукович има намерение да се върне в страната си и във връзка с това ще предприеме необходимите действия. Това предаде РБК, като се позовава на интервю на неговия адвокат Виталий Сердюк.

„Той има намерение да се върне в Украйна и в тази връзка ще бъдат предприети съответните законови стъпки. Янукович не се е отказвал от правомощията си на президент и не се е оттеглял от ръководството на страната. Отстраняването му е извършено в грубо нарушение на украинската конституция“, посочил е адвокатът.

Сердюк е подчертал, че срещу клиента му няма заповед за международно издирване и той може да пътува свободно.

Украйна обеща да плати поредната вноска по заема "Янукович"

Украинското финансово министерство заяви, че страната ще направи следващо лихвено плащане по спорния руски заем от времето на Янукович...

Янукович бе свален от президентския пост с решение на Върховната Рада след бягството му от Украйна през февруари 2014 г. То бе предшествано от тримесечни проевропейски протести в центъра на Киев, съпътствани от кървави сблъсъци.

В края на миналата година бившият президент даде интервю за РИА Новости, в което заяви, че не се е отказал от политиката.

„Да, искам да се върна в политиката. Сега правя това, което мога. На първо място помагам на хора, които са преследвани в Украйна, които са напуснали страната и то не само тези, които са в Русия. Помагам на всички, на които мога“, каза тогава Янукович.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа