Жена е със счупен таз и рани по лицето след нападение от мечка в Испания

2145
Жена е със счупен таз и рани по лицето след нападение от мечка в Испания
Снимка: РИОСВ - Плевен

75-годишна жена е ранена в община Кангас дел Нарча, в автономната област Астурия, след като беше нападната от кафява мечка по време на разходка, пише БГНЕС. Събитието се случило, когато семейството се разхождал между градовете Сонанде и Ямедо. Жената се отдалечила от останалата част от семейството. Пред медицинските служби, жената съобщила, че голяма мечка излязла от канавката на пътя, изправила се на задните си крака и й нанесла няколко удара.

Жената е със счупен таз и рани по лицето. След инцидента, мечката, голям възрастен екземпляр, бързо се отдалечила, според Гражданската гвардия. След инцидента жената е прехвърлена в болницата „Carmen y Severo Ochoa“, а по-късно и в Централната университетска болница в Астурия (HUCA). Службата за защита на природата (Seprona) на Гражданската гвардия откри процедура за изясняване на случая и ще си сътрудничи със сектор „Защита на околната среда“ на Астуриа, за да установи местонахождението на животното. В случай, че агресивността на мечката бъде доказана, тя ще бъде изведена от района.

Плевенски екоексперти участваха в мониторинг на кафява мечка в Родопите

Експерти от Районната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Плевен са участвали в мониторинг на кафява мечка в Западните Родоп...

Според кмета на общината, Хосе Виктор Родригес, това е "изключително обстоятелство", но той припомни, че мечката "не е домашен вид, а диво животно и това носи известен риск". Въпреки факта, че мечките обикновено бягат, когато установят присъствието на хора, увеличаването на броя на екземплярите от този защитен вид ги кара да се доближават все по-близо до населените райони в търсене на храна "и това представлява риск за сигурността", което изисква че всички администрации приемат мерки, за да ги държат далеч от градовете.

Родригес посочи, че от началото на май няколко са заснетите видеоклипа на мечка, разхождаща се през някои от градовете в региона, където е регистрирано нападението и разположен в югозападната част на Астурия. Това е територия, която е дом на западната субпопулация на мечки от Кантабрийските планини, които според последните данни, са около 280 екземпляра. Кафявата мечка е обявена за защитен вид от 1973 г. и въпреки увеличаването на броя на екземплярите, тя продължава да е в опасност от изчезване в Испания, където през последните години се увеличиха оплакванията на фермерите за нападения върху стадата им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Откриха над 220 кг кокаин сред банани в магазини в Германия

Белгия ще достави изтребители F-16 на Украйна още тази година

Украйна превръща леките си самолети в бомбардировачи

Русия обяви атаки срещу две болници в Киев, тече спешна евакуация (ВИДЕО)

Столтенберг: Заговорите на Русия няма да спрат подкрепата ни за Украйна

Удължиха с година евросанкциите за дестабилизиране на Молдова

Русия набира 18-годишни ученици за войната с обещанието: Сега войната е научна, не се умира лесно (ВИДЕО)

Полша и Германия обещаха да не депортират украинци с изтекли паспорти

Папата каза коя настолна игра носи "глътка свеж въздух"

Патрушев призна заплахата от разпад на Русия заради мигрантите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа