Кандидат за президент на Украйна иска забрана на партията на Янукович

15239
Кандидат за президент на Украйна иска забрана на партията на Янукович
Снимка: Getty Images/Guliver

Кандидатът за президентския пост в Украйна Олег Яшко има намерение да постави въпроса за забраната на предишната управляваща в Украйна Партия на регионите (ПР) на предстоящата сесия на парламента, написа той в своята страница във Facebook, предаде БГНЕС.

Според оценката на Ляшко по пътя на забраната след комунистическата партия трябва да мине и ПР. Той е на мнение, че предишната управляваща партия е престъпна организация, която години наред е обирала населението и е унищожила Украйна.

И.д. президентът на страната Олександър Турчинов по-рано поиска от украинското министерство на правосъдието да провери има ли съпричастност на компартията на Украйна към делата на сепаратистите. Министерството пък отправи този въпрос към прокуратурата и службата за сигурност на страната, които извършват разследване на компартията. Министърът на правосъдието Павел Петренко не изключва след приключване на разследването по неговите резултати да бъдат повдигнати обвинения и образувани наказателни дела срещу партийното ръководство.

Комунистите в Русия заявиха по този повод, че поставянето на въпроса за забрана на компартията е доказателство за това, че сегашното ръководство на Украйна може да бъде наречена неофашистко.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа