Кипър в шок след нови разкрития за зловещия сериен убиец

10305
Кипър в шок след нови разкрития за зловещия сериен убиец
Снимка: Getty Images/Guliver

Кипър е в шок след поредицата от убийства на чужденки. За всички тях е арестуван военнослужещ, който си признал, че е убил общо пет жени и две момичета.

Местните медии вече го нарекоха "първият сериен убиец" на острова. Повечето от убитите са азиатки, които са пристигнали в Кипър, за да работят. Мъжът се свързвал с тях чрез сайт за запознанства, пише Vesti.bg.

По-рано този месец в шахта са намерени два тела, а в четвъртък е открит трети труп. Главният заподозрян е 35-годишен офицер от кипърската гръцка армия, който е признал пред властите, че е извършил и други убийства. Полицията сега търси другите му жертви, ползвайки предоставената от него информация. Те включват издирването на телата на жена, която е индийка или непалка по народност, както и румънска жена и нейната осемгодишна дъщеря. Шестгодишно момиче - дъщерята на друга от жертвите на убиеца, също липсва.

Следователите са открили тялото на третата жена вчера след като заподозреният ги е отвел до мястото, където е твърдял, че го е изхвърлил. Мястото се намира близо до столицата Никозия. Съобщава се, че заподозреният се е запознал с жертвата, която е изчезнала през декември 2017 г., на уебсайт за запознанства.

Много от жителите на страната обвиняват властите, че не са предпазили жертвите. 70-годишен мъж каза, че е подал сигнал в полицията, че изчезват жени, но вместо да разследват, полицаите започнали да го разпитват за мотивите му да подаде сигнала.

В Кипър задържаха сериен убиец на жени

В Кипър е задържан първият в страната сериен убиец, информира македонският телевизионен канал “Телма“, цитиран от агенция "...

Президентът на Кипър Никос Анастасиадис изрази "дълбоко съжаление и безпокойство" заради убийствата, информира Асошиейтед прес. Той посочи, че споделя "отвращението" на народа си, тъй като убийствата очевидно са били насочени към чужденки, дошли в страната, за да работят.  Подобни инстинкти противоречат на нашите традиции и ценности, каза Анастасиадис, който е на посещение в Китай. Той призова към спокойствие, за да може полицията да приключи спокойно разследването си. Екип британски детективи пристигна на острова в понеделник, за да помогне на разследването, съобщи кипърската полиция, цитирана от Ройтерс.

Кипърските власти издирват нови жертви, които се предполага, че са убити от 35-годишен офицер от кипърската гръцка армия. Мъжът е признал, че е убил седем жени и момичета. Кипърските власти издирват нови жертви, които се предполага, че са убити от 35-годишен офицер от кипърската гръцка армия. Мъжът е признал, че е убил седем жени и момичета. Кипърските власти издирват нови жертви, които се предполага, че са убити от 35-годишен офицер от кипърската гръцка армия. Мъжът е признал, че е убил седем жени и момичета. Кипърските власти издирват нови жертви, които се предполага, че са убити от 35-годишен офицер от кипърската гръцка армия. Мъжът е признал, че е убил седем жени и момичета.

Междувременно опозиционната партия АКЕЛ призова за оставките на министъра на правосъдието и началника на полицията, информира агенцията. "Тези жени са дошли тук, за да изкарат пари, да помогнат на семействата си. Те са живели далеч от семействата си. И земята ги погълна и никой не бе заинтересован от това", каза пред Ройтерс депутатката от АКЕЛ Ирен Хараламбидис. "Този убиец ще бъде съден от съда, но другият голям въпрос е равнодушието на другите, когато се появиха първите новини по случая. Аз мисля, какво смята и партията ми, че министърът на правосъдието и шефът на полицията трябва да подадат оставки", посочи народната представителка.

Полицията заяви, че издирването на телата на жертвите днес е фокусирано в района на военен полигон, водоем и изкуствено езеро близо до изоставена мина на около 32 километра западно от столицата Никозия, посочва АП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Беларуска пропаганда: Опозицията готвела преврат и вкарване на натовски войски

Руските дронове на фронта са двойно повече, Украйна не може да ги сваля: Губи ли Киев технологичната надпревара

Литва също ще съдейства на Украйна да си върне мъжете във военна възраст

Politico: Ако не е пак Урсула фон дер Лайен, кой може да е следващият шеф на ЕК?

Песков: Ракетите ATACMS няма да помогнат на Украйна, само ще й донесат още повече проблеми

Лукашенко: Рискът от инцидент по украинско-беларуската граница е доста висок

Bloomberg: Макрон иска да свали Фон дер Лайен от ръководния пост в ЕК

Еманюел Макрон: Европа не е безсмъртна, тя може да умре

Заради помощта от САЩ: Захарова сравни Украйна с Афганистан

NYT: Пратените от САЩ ракети ATACMS са поразили летището в Джанкой (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа