X
 
 

Лавров: САЩ правят всичко възможно, за да спрат "Северен поток 2" и "Турски поток"

3551 14
Лавров: САЩ правят всичко възможно, за да спрат "Северен поток 2" и "Турски поток"
Снимка: Getty Images/Guliver
В Конгреса на САЩ правят всичко възможно, за да спрат "Северен поток 2" и "Турски поток", но няма да им се получи. Това заяви министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров на пресконференцията след визитата си във Вашингтон. Там той се срещна с американския президент Доналд Тръмп и двете страни потвърдиха, че отношенията помежду им трябва да се развиват. Но сенаторите в САЩ са на друго мнение, предава EA Daily.

"Конгресът буквално е завладян от желанието да направи всичко, за да развали отношенията ни. Делото, започнато от администрацията на Обама, продължава. Но сме свикнали с тези видове атаки, знаем как да реагираме на тях. Уверявам ви, че нито "Северен поток 2", нито "Турски поток" няма да спрат", цитира думите на Лавров "Фокус".

САЩ тръгнаха решително към санкции срещу участниците в "Турски поток" и "Северен поток 2"

Комисиите по отбрана на двете камари на Конгреса в САЩ (Камарата на представителите и Сената) приеха законопроект, с който ще принудят ...

Руската агенция припомня, че в понеделник Сенатът на САЩ прие бюджета за отбраната на страната за следващата година, в който са предвидени санкции за участниците в строителството на "Северен поток 2" и "Турски поток". Става въпрос за ограничения спрямо лица и компании, които имат отношение към изграждането на газопровода. Ръководителите на компаниите са заплашени от забрана за влизане в  САЩ, замразяване на активите им под юрисдикцията на Вашингтон и забрана за транзакции.

Компанията, по която най-вероятно ще ударят санкциите, е швейцарската Allseas. Именно нейните дъщерни фирми за полагане на тръби Pioneering Spirit и Solitaire и кораби за снабдяване в момента извършват строителството на датската част от "Северен поток 2".

"Причината за тази стъпка е, че прозорецът на възможностите се затваря. По-голямата част от "Северен поток“ вече е изградена", заяви Джим Ричард, ръководител на Комитета за външни отношения на Сената на САЩ. Според него санкциите ще "убедят" строителните фирми да спрат да работят по проекта, тъй като американските ограничения "ще им струват скъпо".

Една от причините за активирането на сенаторите е, че САЩ приеха закон за санкциите, който може да се приложи към "Северен поток-2", но Доналд Тръмп никога не го е използвал, а санкциите в бюджета за отбрана се предполага, че са задължителни.

Руска медия: България се научи да вярва на Русия, но това няма да ѝ помогне

Българските власти показаха впечатляваща отзивчивост към недоволството на Москва от най-високо ниво, коментира руската информационна аг...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 8 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Белите цигани /както поляците наричат руснаците/ само за 2 месеца бяха изгонени и от Г7, и от Олимпийските Игри! Какво следва ли? Следващата година ще има парад на НАТО на червения площад, под ръководството на назначения от САЩ губернатор на Русия, както е упоменато в договора за капитулация на СССР! САЩ нали са ментори на Русия - те ще изберат губернатор след разпада и!
 • д-р Менгеле-нееекои другари не си пият редовно хапчетата!!! 8.1 д-р Менгеле-нееекои другари не си пият редовно хапчетата!!! преди 1 месец Профил на трол?
  Упсььь...май е време за хапчетата...!
  : 23 !
 • Анонимен 8.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Лайнарко 8.1, ами пий си хапчетата щом е време и запомни, че не си никакъв доктор, а пациент!
  : 4 !
 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  НАТО пак наклеца баба меца у гъзеца - също като СеСеУсерето
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Паметник на чифтокопитния гълъб на мира Лавров - В Запорожье презентовали памятник главе российского МИДа Лаврову в виде парнокопытного - http ://www .061.ua/news/993998
 • допълнение 5 допълнение преди 1 месец Профил на трол?
  САЩ правят всичко възможно, за да спрат "Северен поток 2" и "Турски поток", с цел да могат да продават в Европа своя по-скъп шистов газ.
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  лайнарко, информирай се, преди да дрищиш тъпотии - щатския газ е 20% по-евтин, 30% по-калоричен и не съдържа характерните за всички руски горива 12% вода - защо мислиш булгаргаз сваля цените от януари догодина
  : 6 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Из книга „Спомени на дипломати“: „Някои постоянни служители в ООН си спомняли как преди 10 г когато Кофи Анан забранил да се пуши в сградата, Лавров се провикнал – “тази сграда не е негова собственост … Повечето дипломати обаче казвали за Лавров “HE’S A COMPLETE ASSHOLE”
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Очевидно си е гьотверен човекът, ама какво друго да дойде от московските блата?!
  : 4 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Евгени Шмал, отговорен за строителството на газопроводи в миналото и сега председател на Нефтогазовите индустриалисти в Русия: „Аз съм построил всички тези газопроводи, много хиляди километри, и си залагам главата, че при всякакви условия, тръбопровод не струва повече от 2 000 000 долара на километър, разбира се, ако не се смята корупционната част”. Но, тя се смята и тръбопроводите на „Газпром”, р виж още ›› едовно са два или повече пъти, по-скъпи, от тези, които са построени на Запад, въпреки значително по-евтината работна ръка в Русия. Според мой колега-специалист, 412-километров участък на „Южен поток” у нас, трябва да струва 1.5 милиарда евро или 8.5 милиона евро на километър от „Газпром”. Само за тази отсечка отиват 2 милиарда евро в нечии джоб, директно от джоба на изстрадалия руски и български данъкоплатец. Ето защо, господата от „Газпром” много обичат да строят газопроводи, макар и да нямат газ за тях.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  чифтокопитния гълъб на мира - Американски анализ на глупостите на Лавров: Русия за пореден път пренаписва историята си - http ://ivo.bg/2016/03/16/%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%BB%D1%83%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BB/
 • ФЕКАЛНИЯТ ciklop50 2.1 ФЕКАЛНИЯТ ciklop50 преди 1 месец Профил на трол?
  Tъпото удъртяло Циклопче, този дефектен човешки продукт, изпълзял от дъното на човешкия генофонд, изобщо си е тотален Куку, като омразата му идва в повече !
  : 23 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  2.1, всички разбраха, че ти си фекалния циклоп - нали си се подписал, тъпако
  : 2 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  САЩ правят всичко възможно, за да спрат "Северен поток 2" и "Турски поток", и много правилно! Дано успеят! Ние и без това нямаме газ да ги напълним! Руския газ свърши и ние едва успяваме да изпълним и 42% от договора по СП!
Нагоре
Последно в Актуално