Мей: Brexit без договор ще бъде лош и за Великобритания, и за ЕС

2155
Мей: Brexit без договор ще бъде лош и за Великобритания, и за ЕС
Снимка: Getty Images/Guliver

Британският премиер Тереза Мей заяви, че евентуално излизане на Великобритания от ЕС без споразумение ще представлява "лош резултат" като за Лондон, така и за 27-те страни членки на съюза.

В своето обръщение в края на четиридневната годишна конференция на управляващата й Консервативна партия в Бирмингам, Мей коментира, че преговорите за Brexit влизат в решаваща фаза и призова съпартийците си да се обединят и да подкрепят постигането на споразумение с ЕС.

Тереза Мей отново разсмя с танцови умения (ВИДЕО)

Появяването на британския премиер Тереза Мей на днешната конференция на Консервативната партия определено бе запомнящо се. Мей излезе ...

Обръщайки се към своите критици в редиците на партията тя заяви, че ако всички тръгнат в различна посока "в търсене на визии за перфектен Brexit, съществува риск процесът да приключи без него", цитира МИА.

„Великобритания не се страхува да напусне ЕС без договор. Но нека бъдем честни. Ако напуснем ЕС без договор, ако въведем мита и контрол над границите, това ще бъде лош резултат и за Обединеното кралство, и за ЕС, заяви Мей.

При излизането й на трибуната на Конференцията на консерваторите в Бирмингам, в залата се чуваха звуците на песента „Танцуваща кралица“ ("Dancing Queen") на АББА.

Конференцията на консерваторите мина под знака на разделения около договора за Brexit, като Мей бе подложена на критики, както от страна на евроскепиците, така и от членовете на проевропейското крило на партията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com