Меркел и Монти демонстрираха отлично разбирателство

5631
Меркел и Монти демонстрираха отлично разбирателство

Италианският премиер Марио Монти и германският канцлер Ангела Меркел разсеяха всички недоразумения във връзка с евентуално напрежение в Брюксел миналата седмица. Меркел заяви, че срещата на върха на ЕС е позволила да се постигнат "задоволителни за всички решения".

Демонстрирайки "отлично разбирателство", двамата ръководители отрекоха някой от тях да е победител, а друг победен на срещата на върха на ЕС миналата седмица в Брюксел. "Постигнахме задоволителни решения за целия свят", заяви Меркел и допълни на съвместна пресконференция с Монти, че винаги е успявала да постига съгласие с него.

"Не преживяваме лесен период, но искаме заедно да преодолеем затрудненията", заяви Меркел и допълни, че благодарение на опита си като еврокомисар италианският премиер "познава много добре" Германия и "я цени".

Монти отговори, че двамата с канцлерката "работят много добре заедно", защото "и двамата вярват в социална пазарна икономика с висока конкурентноспособност". Меркел похвали започнатите от Монти структурни реформи след идването му на власт през ноември 2011 г. на мястото на Силвио Берлускони.

"Правителството на Монти осъществи голям брой реформи за кратко време", изтъкна германската канцлерка и поздрави структурните реформи (на пенсионната система, либерализациите, реформата на пазара на труда), които "изпратиха важни сигнали" на пазарите.

Във връзка с взетите решения на 28 и 29 юни в Брюксел за преодоляване на дълговата криза в еврозоната, интерпретирани от някои медии като заобикаляне на канцлерката или конфликт между Северна и Южна Европа, Меркел заяви: "За мен е важно, че Европейският съвет взе решения въз основа на действащи правила".

Редактор: Георги Иванов

Меркел: Евробоновете са непродуктивни

Германският канцлер Ангела Меркел потвърди посланието си срещу лесните решения на кризата като еврооблигациите, заявявайки, че страна...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа