Меркел и Зеехофер ще говорят на четири очи за проблема с миграцията

952
Меркел и Зеехофер ще говорят на четири очи за проблема с миграцията
Снимка: Getty Images/Guliver

Германският канцлер Ангела Меркел и вътрешният министър на страната, председателят на баварския Християнсоциален съюз /ХСС/ ще разговарят тази вечер на четири очи по решенията на срещата на върха на ЕС за ограничаване на миграцията.

Това съобщи ДПА, позовавайки се на собствени източници. Срещата ще се проведе в кабинета на федералния канцлер. Информация на резултатите от нея не се очаква да бъде оповестена. Преди разговора с Меркел, Зеехофер ще обсъди решенията на европейската среща с експерти от своето ведомство.

Германският дълг гони 2 трилиона евро

Държавният дълг на Германия възлиза на 1,95 трилиона евро, обяви Федералното статистическо ведомство на страната. През първото тримесе...

В неделя ръководството на ХДС, чийто председател е Ангела Меркел, и ХСС ще обсъдят на отделни съвещания в Берлин и Мюнхен по-нататъшните си действия в светлината на решенията на европейската среща на върха.

По-рано ХСС даде на канцлера две седмици за намиране на решение на проблема с нелегалната миграция, в противен случай Зеехофер заплаши, че ще вземе едностранни мерки, като значително ще усили контрола на германската граница, не допускайки мигранти на територията на страната. Зеехофер предупреди Меркел, че има опасност управляващата коалиция да се разпадне, ако бъде уволнен от поста си заради разногласия по тази тема.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа