Нови по-строги ограничения във Великобритания за някои райони

1890
Нови по-строги ограничения във Великобритания за някои райони
Снимка: Getty Images/Guliver

Великобритания въвежда нови по-строги ограничения от 4-та степен, които влизат в сила от полунощ днес (19-ти срещу 20-ти декември). Те ще обхванат регионите Лондон, Кент, Есекс и Бедфордшир и ще важат поне до 30 декември. Промените се въвеждат заради открит в страната нов щам на Ковид-19, който според официално изявление на британския премиер Борис Джонсън, се разпространява много по-лесно, съобщиха от МВнР.

Съгласно новите правила всеки, който се опита да напусне Лондон, може да бъде арестуван. Забраняват се срещите на закрито с всеки, който не е част от съответно домакинство. Жителите на тези райони следва да останат по домовете си, освен ако не се налагат пътувания до работното място, в случай, че не могат да работят от дома си.

Случаите на COVID-19 във Великобритания надминаха 2 милиона

Броят на откритите случаи на коронавирусна инфекция във Великобритания е надхвърлил 2 милиона, показват данни, публикувани в събота на ...

Други допустими изключения са образование, грижа за деца, или физич​ески упражнения на открито. Разрешават се срещи с до едно лице от друго домакинство, но само на открити обществени места.

В зоните, които са в 4-та степен, се отменя възможността за формиране на т.нар. Коледни балони, докато в районите в степени от 1 до 3 възможността за събирания на до три домакинства се ограничава само до Коледа (25 декември), а не за първоначално обявените 5 дни (23-27 декември). Събиранията за отбелязване на Нова година остават забранени във всички райони.

Ограниченията от 4-та степен ще се прилагат във всички области, които сега са в 3-та степен на рестрикции, вкл. Кент, Бъкингамшир, Бъркшир, Съри (с изключение на Уейвърли), Госпорт, Хавант, Портсмут, Ротър, Хейстингс, Бедфорд, Централен Бедфорд, Милтън Кейнс, Лутън, Питърбъро, Хертфордшир, Есекс (с изключение на Колчестър, Утълсфорд и Тендринг). Те ще важат и във всички 32 района на Лондон.

Всички „несъществени“ бизнеси, предоставящи услуги, следва да затворят. Това включва фризьорски салони и салони за красота, фитнес зали и съоръжения за отдих. На жителите на районите в степен 4 се забранява пътуване в чужбина за празниците.

Борис Джонсън няма да затяга още мерките по Коледа

Британският премиер Борис Джонсън в сряда се противопостави на призивите за затягане на ограниченията заради коронавирус по време на Ко...

Населението от другите части на страната следва да избягва посещения на райони, попадащи в 4-та степен на ограничителни мерки. Летищата във Великобритания за сега остават отворени.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обръщат към българското посолство в Лондон на следните телефонни номера: +44 20 7581 3144; +44 0 20 7584 9400, +44 020 75893763 или по електронната поща: ambass.office@bulgarianembassy.org.uk, ambass.office@bgembassy.plus.com, consular@bulgarianembassy.org.uk.

Още: Случаите на COVID-19 във Великобритания надминаха 2 милиона

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украйна е разработила дрон, способен да удари чак в Сибир: The Economist

Двама задържани в Полша за пребития с чук съюзник на Навални

Даваш си живота за Путин в Украйна, крадат ти дори тоалетната чиния (ВИДЕО)

Медведев: Имаме първото доказателство, че Запада взе решение да премахне Зеленски

Втори руски самолет с ракети е бил принуден да обърне след свалянето на Ту-22М3 (ВИДЕО)

Чувство на несигурност: Руснаците отмениха парада в Крим за 9 май

За първи път: Украинските ВВС унищожиха руски бомбардировач Ту-22М3 (ВИДЕО и СНИМКИ)

Наченки на истерия в Русия: Кръгът "Тръмп" иска Украйна да спечели (ВИДЕО)

След поредната руска атака: Жертви в Днепропетровск, включително деца (ВИДЕО и СНИМКИ)

Руски стратегически бомбардировач се разби в Ставропол (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа