Нови взривове край Белгород, руската армия рани сериозно местен жител (ВИДЕО)

3535
Нови взривове край Белгород, руската армия рани сериозно местен жител (ВИДЕО)
Снимка: Скрийншот - NEXTA

В Нови Оскол, намиращ се в руската Белгородска област, се е запалил склад, последвала е и детонация на боеприпаси в един от военните обекти. Това съобщи беларуската опозиционна телевизия NEXTA и показа случващото се в два видеоклипа.

Все още се очаква официално потвърждение на информацията. Такова няма от губернатора Вячеслав Гладков.

Големият въпрос пред Европа: Какво ще направи сега отслабената Русия?

Войната на Русия в Украйна доказа, че почти всички предположения са погрешни, а сега Европа се чуди още повече какви са следващите стъп...

Това е пореден взрив в Белгородска област, като последно на 20 декември имаше обстрел по Шебекинския окръг. След него бе прекъснато електрозахранването, а една трета от жителите на града останаха без ток, имаше попадение и в складове на територията на индустриалната зона.

Днес Гладков съобщава за друг инцидент в канала си в "Телеграм" - че руски военни са открили огън по местен жител в Борисовския район на Белгородска област. Мъжът е ранен в крака и е настанен в болница в тежко състояние.

Губернаторът отбеляза, че мъжът не се е спрял при "предупреждението на часовия". Във връзка с обстоятелствата на инцидента Гладков предложи да се разследват разследващите органи, ФСБ и Министерството на отбраната. По-специално, според него те трябва да разберат защо мъжът е бил по това време в граничната зона и "защо е отишъл при военните".

Гладков се обърна и към жителите на региона: "Моля ви да се въздържате от посещение на горските пояси във всички погранични общини. Погрижете се за себе си и за близките си!".

Борисовски район на Белгородска област граничи с Харковска област в Украйна. Общо над 7 хиляди души са преселени от опасните райони на руската област, които редовно са обстрелвани от въоръжените сили на Украйна, съобщи Гладков в средата на ноември. По думите му - около 500 жители са били изведени от региона към Московска и Тулска област.

В същото време той не успя да каже кога ще могат да се върнат по домовете си и ги призова да се съсредоточат върху "оперативната обстановка". "Смятам, че е правилно нашите жители да имат възможност временно да напуснат региона и да се преместят на по-безопасно място. Особено когато в ръцете им има малки деца", каза Гладков.

ОЩЕ: Украинското разузнаване: Русия е разположила в Крим носители на ядрено оръжие

Руски военни откриват огън по местен жител в Борисовския район на Белгородска област. Мъжът е ранен в крака и е настанен в болница в тежко състояние, съобщи губернаторът на областта Вячеслав Гладков.
Той отбеляза, че мъжът не се е спрял при "предупреждението на часовия". Във връзка с обстоятелствата на инцидента Гладков предложи да се разследват разследващите органи, ФСБ и Министерството на отбраната. По-специално, според белгородския губернатор, те трябва да разберат защо мъжът е бил по това време в граничната зона и "защо е отишъл при военните". Гладков се обърна и към жителите на региона. "Моля ви да се въздържате от посещение на горските пояси във всички погранични общини. Погрижете се за себе си и за близките си!", пише той

 

Украйна: Близо 3400 военни и цивилни остават в руски плен

Към 3 януари в руски плен остават най-малко 3392 украински войници и цивилни граждани, по данни на Алена Вербицка - комисар на президен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

"Спрете лодките": Лондон с крайни мерки срещу мигрантите

Една голяма заплаха виси над Германия

Кой държави дават най-много военна помощ за Украйна - ето по колко милиарда отпускат

Като ресторантьор ти иде да си скубеш косите - какво разказват собственици на заведение

Нарушаване на пътните правила в чужбина: ЕС с по-строго законодателство

Нападение с нож в училище в Уелс, има ранени

Истинската причина за ареста на заместника на Шойгу е държавна измяна. Песков: Това са глупости

За първи път Киев и Москва преговаряха за връщане на украински деца: Какви са резултатите?

Факт е първата директива в ЕС за правата на работещите през онлайн платформи

Не искал руски паспорт: 88-годишен украинец избяга от окупирания Донецк с една раница на гръб

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа