Оправдаха Берлускони за "Рубигейт"

12823
Оправдаха Берлускони за "Рубигейт"
Снимка: Getty Images / Guliver

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони спечели обжалването на присъдата си за секс с непълнолетна проститутка, съобщават световните агенции. Най-яркият политически лидер на Ботуша през последните 20 години пребори 7-годишна ефективна присъда заради т.нар „Рубигейт”.

Преди година магистратите на първа инстанция установиха, че той е платил за интимни ласки на 17-годишната танцьорка в нощен клуб Карима ел-Марук, известна като „Руби”. И тя, и политикът отричат въобще да са правили секс, предаде БТВ.

Върховният касационен съд на Италия: Берлускони е работил с мафията

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони е има връзки с мафията и е правил бизнес с мафиотски структури близо две десетилетия. Това...

Падна и друго от обвиненията срещу Берлускони – че се е възползвал от своята власт като действащ министър-председател, за да принуди полицията да освободи ел-Марук.

По време на процеса наяве излязоха подробности за необуздани „бунга-бунга” партита във вилата на Берлускони. Някои от дамите, които се забавлявали с лидера на „Форца Италия” обаче твърдят, че става въпрос за „елегантни вечерни приеми”.

В момента Силвио Берлускони полага общественополезен труд в дом за възрастни хора с Алцхаймер, защото беше осъден за данъчни престъпления по делото „Медиасет”. На него му е забранено да участва в политиката за две години и беше отстранен от Сената.

Това е единственият окончателно приключил случай с участието на експремиера.

Берлускони започна работа в старчески дом

Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони започна днес да работи като помощник в старчески дом в Милано, предаде BBC News. Съгласно ...

Той е обвинен и в даване на подкуп.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа