Откраднаха реликва на Йоан Павел II

783
Откраднаха реликва на Йоан Павел II
Снимка: Getty Images / Guliver

Неизвестни лица са откраднали от Кьолнската катедрала реликва – парче плат с капка кръв от римския папа Йоан Павел II (1920-2005).

Липсата е била открита в неделя (5 юни) сутринта от една от посетителките на катедралата. Парчето плат се намира в стъклена капсула и се пази при други реликви. Според предварителната информация капсулата е открадната в събота или в неделя сутринта. Материалната ѝ стойност е неизвестна, но духовната е много по-голяма, отбеляза църковният настоятел Герд Бахнер, пише БГНЕС.

IPN: Българските спецслужби са планирали атентата срещу Йоан Павел II

Полският институт за национална памет (IPN) издаде книга, сочеща, че българските специални служби са планирали опита за покушение над п...

Папа Йоан Павел II, роден в Полша под името Карол Йозеф Войтила, е първият римокатолически папа от славянски произход и първият папа след папа Адриан VI, който не е италианец. Служи като папа от 16 октомври 1978 до смъртта си на 2 април 2005.

Според Атанас Кременлиев - автор на една от книгите, свързани с покушението срещу Йоан Павел II през 1981 година, то е извършено от "нашите някогашни основни противници и сегашни стратегически партньори – всички (специални) служби от западния алианс участват в този процес, но на първо място са американските, италианските и турските. Турският терорист Али Агджа е изпълнител на поръчката". Обвиненията срещу България заради недоказаното участие в атентата на търговския ни представител Сергей Антонов, оправдан поради липса на доказателства, нанасят трудно поправими щети върху имиджа на страната ни по света.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа