Откриха първата черна кутия на катастрофиралия самолет

15618

Появиха се първите съобщения за това, че е открита първата черна кутия на катастрофиралия днес самолет А320, съобщи РИА Новости. По последни данни загиналите са 150 души. Сред тях са 67 германци, 39 турци и 1 белгиец.

На мястото на катастрофата в момента работят около 600 души.

Разбраха как точно е катастрофирал самолетът във френските Алпи

Размерът на най-голямата отломка на разбилия се A320 не превишава 1 м, заявиха от френската полиция. Зоната, в която са разпръснати час...

Отломките на машината са разпръснати по склона неголяма пропаст.

Голяма част от пътниците са били студенти. По-рано стана ясно, че на борда са пътували 16 германски ученици със своите учители.

Пътническият самолет Airbus A-320 на авикомпания Germanwings, който се разби днес във френските Алпи, по неизяснени причини се е забавил на летище Ел Прат в Барселона, съобщи Guardian. По данни на изданието лайнерът е трябвало да излети в 9,35 ч. местно време, но е напуснал летището в 9,55 ч.

Репортер на Daily Mirror пише, че пилотът е подал сигнал за тревога в 10:47 ч., т.е. 32 минути по-късно. После самолетът е изчезнал от радарите. В същото време по информация на Europe1, за период от 10 минути самолетът се е снишил с 10 хил. м, но това не се счита за рязко падане.

16 ученици са били на борда на разбилия се самолет

Група от 16 германски ученици и четирима учители са били на борда на разбилия се днес лайнер А320, съобщи испанското издание Vanguardia...

Лайнерът се е разбил близо до ски курорт до градчето Ла Фу Д`Ало. В местната гимназия вече е създадена временна морга за телата на загиналите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа