Папа Бенедикт XVI става на 85 години

5357
Папа Бенедикт XVI става на 85 години
В програмата за честванията е включено посещение от брат му – свещеника Георг

16 април е рожденият ден на Папа Бенедикт XVI, който навършва 85 години. В програмата за честванията е включено посещение от брат му – свещеника Георг, няколко близки сътрудници и епископи от родния му край - Бавария в Германия. Оставяйки начело на римокатолическата църква, Бенедикт се превръща в един от най-възрастните папи, които са били на този пост.

Най-възрастният папа в историята на католицизма е Лъв ХІІІ, който умира на 93 години.

Папата е "на разположение" на Фидел Кастро

Главата на Римокатолическата църква Бенедикт 16-и е "на разположение", ако Фидел Кастро пожелае да се срещне с него по време на визитат...

Въпреки преклонната си възраст, главата на римокатолическата църква е в добро здравословно състояние. Спекулации около физическото му състояние се появиха, когато заради натрупана умора папата се предвиждаше с мобилна платформа. Светият отец обаче се чувства добре и дори наскоро направи дълго пътуване до Латинска Америка. За тази година той предвижда посещение в Ливан, а през 2013 г. е предвидена визитата му в Бразилия.

Смятам, че той е в много добра форма предвид възрастта му, а това се дължи най-вече на огромната му духовна енергия, казва отец Гийом.

По случай рождения си ден папата получи и много пожелания от цял свят. Поклонниците и туристи във Ватикана му пожелаха най-вече здраве

"Пожелавам му да живее най-малко до 100 години. Честит рожден ден!", поздрави го Камил Шелим от Полша.

Самият Бенедикт ХVІ при последното си обръщение към поклонниците в Рим тази неделя поиска от тях да се молят силно за него, така че Господ да му дава сили, за да продължи да изпълнява мисията си.

Тази седмица папата отбелязва и още един юбилей – 7 години от избирането му за глава на римокатолическата църква. Роденият в Германия Йозеф Ратцингер официално бе избран за папа на 19 април 2005 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа