Писмо сее заплахи за освобождаване на Брайвик

3425
Писмо сее заплахи за освобождаване на Брайвик

Норвежки политици и редактори на вестници получиха снощи писмо, подписано от "заместника на главата на Ордена на тамплиерите".

В него се съдържат заплахи и настояване да бъде освободен и оправдан обвинения в тероризъм Андерш Брайвик, съобщават норвежки медии.

Писмото е получено от депутати в парламента на Норвегия и редакторите на най-големите издания в цялата страна в понеделник вечерта, веднага след като независима комисия за разследване на терористичния атентат от 22 юли 2011 г. представи доклад за причините за трагедията. Писмото е от две страници, пратено е по електронна поща и авторът му настоява за освобождаване и оправдаване на Брайвик, както и издига искания, сходни на тези на Брайвик след изправянето му пред съда.

Той нарича писмото си предупреждение, като при неизпълнение на исканията му заплашва с унищожение "обществената върхушка" в Норвегия. По-рано Брайвик бе заявил, че принадлежи към тайната организация "Рицари тамплиери" и други групировки, които водят борба с мултикултурализма.

Редактор: Петър Проданов

Атаките на Брайвик са можели да бъдат предотвратени

Независима комисия, създадена да разследва атаките от 22 юли 2011 г. в Норвегия, разкритикува остро работата на полицията, като заяви...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа