Полицията е уцелила само веднъж където трябва камиона на атентатора от Ница (ВИДЕО)

8209

Как в продължение на километри и почти половин час терористът от Ница, чието име все още е неизвестно, е успял да прегазва и избива десетки хора? Този въпрос набира все по-голяма популярност в традиционните и социалните медии.

Множество снимки от мястото на произшествието показват камиона, с който е извършено кървавото престъпление. Прави впечатление, че предното стъкло на кабината е надупчено от куршумите на френските сили, но почти всички изтрели са отишли вдясно, докато при мястото на шофьора на стъклото има само една дупка!

Тридневен траур във Франция след кошмарната атака (ВИДЕО)

Френският президент Франсоа Оланд обяви тридневен национален траур по повод на терористичния акт в Ница. Вечерта в четвъртък в национа...

В Daily Mail се появи информация, че терористът е дошъл девет часа преди извършването на самата атака. Той е паркирал в близост до крайбрежната алея и е изчаквал удобен момент, за да извърши кървавото си деяние. По неофициална информация полицаи дори са направили проверка, но атентаторът е заявил, че кара сладолед и затова силите на реда не са го накарали да се премести. По принцип, при национални празници във Франция са разрешени определени доставки с тежкотоварни камиони. Смята се, че терористът е взел камиона под наем няколко дни по-рано.

Междувременно стана ясно името на атентатора. Той се казва Мохамед Лауеж Булел. По информация от полицейски източници авторът на атаките в Ница е бил осъден заради проява на насилие. Атентаторът е имал и други срещи с френското правосъдие – по дела от общ характер. По свидетелски показания терористът е карал на зиг-заг, за да уцели колкото се може повече хора и е крещял "Аллах Акбар". Той е бил застрелян от френски полицай, като по непотвърдена информация полицаят, който е успял да убие нападателя, е жена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа