Полковници и генерали: Руските загуби в Украйна са тежки

6566
Полковници и генерали: Руските загуби в Украйна са тежки
Снимка: Getty Images

Особено трагично се отразява на Русия големият брой убити висши офицери от началото на войната в Украйна, пишат различни медии. През последните седмици руската армия загуби множество генерали, включително командири на бригади и батальони. Мнозина от тях са били млади. По данни на вестник „Индипендънт“ край Белогоровка в Луганска област наскоро е загинал 42-ият руски полковник - чин, който е непосредствено под генералитета.

Американският институт за изследване на войната предполага, че това развитие се отразява деморализиращо на руските войници. Вината за големите загуби явно е на лошото ръководство на руската армия.

Какво се знае за тези смъртни случаи

Последният известен случай е с генерал-майор Роман Кутузов - командир на Първи армейски корпус на сепаратистката „Донецка народна република“. Съобщението за неговата смърт на украинските въоръжени сили е от нощта на 6 юни. За смъртта на Кутузов пръв съобщи един кореспондент на Руската държавна телевизия.

Генералът бил загинал, докато ръководел атака в околностите на село Попасна в Луганска област. Киев твърди, че руската атака е била отблъсната и руснаците са понесли "значителни загуби". Руското министерство на отбраната все още не е публикувало официално съобщение по случая.

Другите загинали генерал-майори

Андрей Симонов също е генерал-майор, за когото се твърди, че е загинал. Според „Kyiv Post“ той е бил убит на 30 април близо до град Изюм, Харковска област. Украинските военни са обстрелвали полевия команден пункт на Втора руска армия. Смята се, че Симонов, за когото съществуват подозрения, че е ръководил кибер атаки, се е намирал именно там.

Генерал-майор Владимир Фролов, заместник-командир на Осма армия, също е сред загиналите. Руските държавни медии съобщиха за погребението му в Санкт Петербург на 16 април. Не са известни други подробности около смъртта му.

Командирът на 49-та армия на Южен окръг Яков Рязанцев също се смята за загинал. Това станало при бомбен атентат на летището в Чернобаевка в Херсон на 25 март. Твърдението е на съветника на украинския президент Олексий Арестович. Информацията не може да бъде независимо потвърдена.

Друг високопоставен командир, за когото се смята, че е загубил живота си, е Андрей Мордвичев. Според украинската армия генералът е бил убит на 19 март при ожесточени боеве между градовете Николаев и Херсон.

Тайни записи

Началникът на Кантемировската бронирана дивизия Андрей Колесников също вероятно е бил убит от украинската армия. Според публикация в Туитър руският генерал е загубил живота си на 11 март.

Украинската армия съобщи, че 45-годишният генерал-майор Виталий Герасимов е бил убит край Харков на 7 март. Според британския "Гардиън" Герасимов е взел участие във втората война в Чечения, анексията на Крим и руските операции в Сирия. Москва не е потвърдила официално неговата смърт.

Министерство на отбраната на Украйна обаче публикува два аудио записа, в които се твърди, че руски войници обсъждат смъртта на генерала. Според разследващата платформа "Bellingcat" смъртта на Герасимов е била потвърдена и от руски източник.

Атаката срещу Мариупол, снайперистите и Суховецкий

Смята се, че 47-годишният Олег Митяев, генерал-майор и команващ 150-а мотострелкова дивизия, е загинал в битката за обсадения град Мариупол. В началото на април проруски журналист написа в Telegram, че предали се украински войници са открили тялото му в Мариупол.

Антон Герасченко, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, също е публикувал в Telegram снимка на неговото тяло, написа германският таблоид „Билд“.

На 3 март, само дни след началото на войната, бе съобщено за първия руски генерал, загубил живота си. Това бе Андрей Суховецкий, който е бил командващ на Седма руска въздушнодесантна дивизия по време на анексирането на Крим през 2014 година. Британският „Дейли Мейл“ съобщи, че 47-годишният военен е бил убит от снайперисти. Няколко дни по-късно смъртта му беше потвърдена и от руски официални източници.

Каква е съдбата на Тушаев?

Твърди се, че и Магомед Тушаев е изгубил живота си. Съобщенията бяха, че чеченецът е бил убит при въздушен удар североизточно от Гостомел. Боецът е смятан за дясна ръка на верния съюзник на Путин - Рамзан Кадиров. Смъртта му все още не е потвърдена нито официално, нито от независими източници. В профила на Кадиров в Телеграм продължават да се публикуват снимки, които представят Тушаев като жив.

 

Източник: Дойче веле

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Задържаха заместника на Шойгу по обвинение в корупция

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 24.04 - Истерия в руските медии за новото оръжие от САЩ за Киев

Таваните на цените на роуминга в ЕС остават същите до 2032 г.

Великобритания поставя отбранителната си индустрия във военен режим

Ядрено оръжие в Полша: Генералният секретар на НАТО каза какво мисли Алианса

Шойгу се закани да бомбардира още повече Украйна

Украинците ликвидираха руски военен, обикалял с колело минните полета и примамвал дроновете-камикадзе (ВИДЕО)

По-лесни и в полза на потребителите условия за ремонт прие Европарламентът

ЕП прие обширен закон за борбата с трафик на хора

В Русия: Безсмъртният полк се скри за втора поредна година

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа