X
 
 

Полша настоява Германия да увеличи разходите си за отбрана

2267 2
photo of Полша настоява Германия да увеличи разходите си за отбрана
Снимка: iStock
Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки призова Германия бързо да увеличи разходите си за отбрана до 2% от БВП на страната.

"Не казвам, че Германия е гратисчия, но вноските ѝ не съответстват на задълженията. Германия трябва бързо да увеличи разходите си за отбрана", заяви премиерът в интервю за "Вестдойче Алгемайне Цайтунг".

Варшава защити дислоцирането на американските войски на Изток

Министърът на външните работи на Полша Яцек Чапутович защити плана на САЩ за преместване на разположените в Европа американски войски п...

Полша вече инвестира в отбрана над 2% от БВП-то си, докато при Германия става дума за 1,2%. Според разчетите на немското правителство, през следващите 5 години сумата трябва да достигне 1,4 -1,5% от БВП.

Моравецки подчертава, че ролята на Германия в НАТО ще нарасне, ако тя увеличи разходите си за отбрана. Полша постепенно повиши разходите си, а числеността на американските военни на нейна територия за последните 5 години се увеличи 10 пъти - от 500 на 5000 човека.

Министър-председателят коментира и темата за възможна предислокация на американски военни части от Германия в Полша. Според него, никой не смята сериозно да съкрати американското присъствие в Германия.

Моравецки смята, че е необходимо да се подсили източния фланг на НАТО. "Имаме нужда от база на НАТО в Рамщайн и от нова дългосрочна база в Полша", подчерта той.

Германия харчи стотици милиони евро за издръжка на американските войски

Правителството на Германия харчи за издръжката на разположените на територията на ФРГ американски войски стотици милиони евро, съобщава...

Германия се ангажира да увеличи разходите за отбрана до 2% от БВП. Канцлерът на страната Ангела Меркел неведнъж заявява, че Берлин ще продължи да се придържа към плановете за реализация на тези цели до 2024 г. Разходите на Германия за отбрана за 2019 г. съставляват 1,36% от БВП.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Баба Меркелина-това си е чиста намеса във вътрешните ни работи!!! 1 Баба Меркелина-това си е чиста намеса във вътрешните ни работи!!! преди 1 месец Профил на трол?
    Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки призова Германия бързо да увеличи разходите си за отбрана до 2% от БВП на страната.А БЕ МУХЛѝььОВЦИ Я ЪРььь У ЛЕВО!ОДИТЕ ДА ЛИЖЕТЕ ЗАДНИКА НА патока ДОНАЛД!ГЕРМАНИЯ не е Греландия!!!
  • Баба Меркелина 1.1 Баба Меркелина преди 1 месец Профил на трол?
    Я трайте бе панове да не се оплача на дрУгАрЕ паПутин ,че тогава майка ви жална...и ще видите от къде изгрява слънцето!!!
    : 1 !
missing image
Седмичен хороскоп за 23-29 септември

Овен Новата седмица ще бъде изпълнена с романтика и промени. Мислите, чувствата и обстоятелствата в живота ви ще бъдат подложени на колебания....

Последно в Актуално