Поредна мистериозна смърт на руски мениджър, украински топ балетист загина в битка

3184
Поредна мистериозна смърт на руски мениджър, украински топ балетист загина в битка
Снимка: ERDC

Пореден смъртен случай на високопоставен мениджър в руския енергиен сектор – този път става въпрос за 39-годишния Иван Печорин. Управляващият директор на Корпорацията за развитие на авиационната индустрия на Далечния изток и Арктика (ERDC) е загинал в събота, като официалната причина е падане от лодка в Японско море.

Според информацията Печорин е отплавал в събота от брега на остров Руски в северозападната част на морето. Тялото му било открито във водите в понеделник – след дълго търсене.

Само няколко дни преди това Иван Печорин присъстваше на Източния икономически форум във Владивосток, където участие взе и президентът Владимир Путин.

Мистериозната серия от смъртни случаи на руски олигарси - самоубийства или нещо повече?

Смъртта на бившия топ мениджър на петролната компания „Лукойл“ Александър Суботин стана осмият от серията мистериозни смърт...

„Смъртта на Иван е непоправима загуба за приятелите и колегите му, както и огромна загуба за корпорацията“, гласи съобщението на ERDC в официалния им сайт.

Смъртта на мениджъра идва осем месеца след като бившият му шеф Игор Носов почина на 43 г. – обявената причина беше инфаркт. От началото на войната на Русия в Украйна се струпаха редица фатални случаи, включващи топ руски бизнесмени и олигарси с връзки с Кремъл.

На 1 септември 67-годишният Равил Маганов - вицепрезидент на руската петролна компания "Лукойл", загина при предполагаемо падане от прозорец в същата московска болница, в която по-късно Путин отдаде последна почит на бившия съветски лидер Михаил Горбачов.

През април мъртъв във вилата си в Лорет де Мар, Испания, бе открит бившият топ мениджър на „Новатек“ Сергей Протосеня. Там бяха намерени и телата на съпругата му Наталия и 18-годишната им дъщеря, като двете бяха с прободни рани.

В края на януари тази година, в Ленинградска област е открит мъртъв 60-годишният ръководител на транспортната служба на "Газпром Инвест" Леонид Шулман. Тялото на управителя лежало в банята на къщата му в село Ленинское. До Шулман имало бележка, в която се оплаквал от болки в счупения си крак. Шулман си счупил крака в същото село по време на новогодишните празници.

На тайно проведена международна конференция в Киев: "Русия трябва да бъде победена"

Почти 200 дни след началото на пълномащабната война на Русия в Украйна водещи световни дипломати, политици, икономисти и политолози се ...

Около месец по-късно в същото село Ленинское е открито тялото на Александър Тюляков, заместник-генерален директор на центъра на "Газпром" за корпоративна сигурност. "Новая газета" писа, че мъжът е намерен обесен в гараж, а наблизо имало и бележка - съдържанието ѝ не се разкрива.

По-рано в дома им в Москва са открити мъртви бившият вицепрезидент на "Газпромбанк" Владислав Аваев, дъщеря му и съпругата му. Вижте подробности за убийствата в тази статия: Вълна от самоубийства на топ мениджъри в руски газови компании

Междувременно стана ясно, че соло балетистът от Националната опера на Украйна Олександър Шаповал е бил убит в региона на Донецк. Той се е сражавал на фронта като доброволец. Новината съобщи прима балерината на операта Екатерина Кухар в Instagram, по-късно бе потвърдена и от „Украинская правда“.

Шаповал е загинал на 12 септември в битка край Майорск. „Той беше невероятен артист, всяка една от нашите общи сцени бе изпълнена с живот... Защото той бе един от малкото хора, които живееха на сцената. Сега танцът му стана вечен“, написа Кухар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Над 300 бомби от Втората световна война откриха в Атина

Преди САЩ да въоръжат наново Украйна: Русия атакува и има успехи (ВИДЕО)

Испания се е съгласила да даде ракети Patriot на Украйна, но не и ПВО система

Швеция изпраща военен контингент в Латвия като част от НАТО

Украйна изтегля танковете „Ейбрамс“ от фронта: Associated Press

Виктор Орбан предложи подкрепа за Тръмп

Посланикът на Украйна у нас: Помощта за Киев трябва да бъде засилена

Нови правила: Глобите за нарушения на пътя ще се плащат в целия ЕС

Гърция няма да достави на Украйна нито "Пейтриът", нито С-300

Задържаха двама руски военни, убили петима души в окупираната Херсонска област

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа