Путин нареди разработването на контрасанкции срещу Запада

25689
Путин нареди разработването на контрасанкции срещу Запада
Снимка: Getty Images/Guliver

След поредната доза санкции от страна на ЕС спрямо Русия, отговорът на Москва не закъсня. Руският президент Владимир Путин заяви, че е възложил на правителството да разработи контрамерки срещу западните ограничения, които трябва да бъдат "прецизни", съобщава БГНЕС.

Политическите инструменти за натиск върху икономиката са неприемливи, Русия ще защити родните производители, изтъкна президентът.

"Руското правителство вече предложи редица ответни мерки по повод така наречените санкции от страна на някои държави. Мисля, че в сегашните условия, за да гарантираме интересите на нашите производители, ние може да помисли по този въпрос", каза президентът на работна среща с временния губернатор на Воронежка област Алексей Гордеев.

"Отговорът на Русия срещу санкциите на Запада трябва да бъде точен и прецизен. Разбира се, това трябва да се прави много точно, прецизно, хем да бъдат подкрепени родните производители, но и да не се навреди на потребителите", заяви още Путин.

Междувременно стана ясно, че бюджетът на Русия за 2015 г. ще отразява наложените западни санкции.

Путин държи на укрепването на Черноморския флот

Укрепването на Черноморския флот е сред основните приоритети на Русия, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от "Интерфакс". ...

Руският премиер Дмитрий Медведев обяви също, че за периода 2015-2017 година се налага увеличаване на държавните доходи, което може да изисква повишаване на данъците. По думите му обаче тази мярка ще бъде приета само в краен случай.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа