Путин призова Меркел за сътрудничество, тя него - за защита на хомосексуалистите

3506
Путин призова Меркел за сътрудничество, тя него - за защита на хомосексуалистите
Снимка: Getty Images/Guliver

Владимир Путин смята за важно да се развива сътрудничеството между Русия и Германия в името на мира и безопасността в Европа. „В следвоенните десетилетия Русия и Германия преминаха през дълъг и нелесен път на взаимно сближаване. Нашата обща задача е да не пропилеем натрупания опит и да развиваме двустранно сътрудничество за благото на нашите народи, в името на мира и безопасността в Европа в света като цяло". Това заяви Путин на съвместната пресконференция с Ангела Меркел в Сочи, предаде ТАСС.

Той добави, че преговорите с Меркел „винаги преминават в заинтересована и открита атмосфера“.

От своя страна канцлерът поискала от Путин да използва влиянието си, за да бъдат защитени правата на хомосексуалните в Чечня.

„Говорих също, че имаше много отрицателен доклад за това какво става с хомосексуалистите в Чечня и помолих господин президента да окаже своето влияние, за да спазват правата на малцинствата“, подчерта гостенката.

Путинова Русия 2017 - вместо избори с дебати, избори с киселина (ВИДЕО)

Неприятно е, разбира се, но какво да се прави. За съжаление това е Русия 2017 - вместо изборни дебати те заливат с някаква отровна гадо...

Полицейско насилие

Според Путин по време на на протестните акции руската полиция действа по-меко, отколкото в редица държави от Евросъюза.

„Обсъдихме това с госпожа канцлерът, аз обърнах внимание, че правоохранителните органи на Русия се държат много по-сдържано и либерално, отколкото колегите им в някои европейски страни, където се използват палки и сълзотворен газ за разпръскването на демонстрантите. При нас, слава богу, това не се е налагало“, сподели Путин на съвместната пресконференция.

„Никога не сме се намесвали нито в политическия живот, нито в политическите процеси на други държави, продължи още домакинът. Много бихме искали в нашия политически живот, в политическия живот на Русия, никой да не се намесва. За съжаление, наблюдаваме противоположни неща. В продължение на много години наблюдаваме опити за влияние върху вътрешнополитическите процеси в Русия“, изтъкна Путин. По думите му това става както чрез различни организации с идеална цел, така и пряко. „Като виждаме пагубността и безплодността на подобни усилия, изобщо не ни е идвало на ум да се намесваме в политическите процеси на други държави“, подчерта държавният глава.

Сирия

Русия е и ще бъде в постоянен контакт със САЩ за регулирането в Сирия, заяви още Путин.

По думите му този контакт е задължителен, защото без участието на такава държава като САЩ не е възможно да се решават ефективно тези проблеми и „се надявам да постигнем там разбиране относно съвместните стъпки в много важно и много чувствително направление на сегашната международна политика“, заяви президентът.

Той изтъкна още, че сирийският народ е много раздробен: „В сирийското общество виждаме големи проблеми, нашата задача е да създадем условия за обединение, за прекратяване на бойните действия, за прекратяване на взаимното унищожение, за създаването на условия за политическо взаимодействие на всички противоборстващи сили", подчерта Путин. Той добави, че заедно с турските и иранските партньори бе постигнато спиране на огън в рамките на процеса от Астана. „Смятаме, че това положение – прекратяването на огъня – трябва да бъде засилено и върху това ще работят нашите представители в Астана утре и вдругиден заедно със сирийските страни в конфликта“, изтъкна руският лидер. По думите му взаимодействието ще продължава и в рамките на Женевския преговорен процес.

Путин поздравил Ердоган за резултатите от референдума

Говорителят на руския президент потвърди, че Владимир Путин е изпратил поздравления на турския си колега Реджеп Ердоган, предаде ТАСС...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Заради помощта от САЩ: Захарова сравни Украйна с Афганистан

NYT: Пратените от САЩ ракети ATACMS са поразили летището в Джанкой (ВИДЕО)

Сикорски: Дипломацията е първата линия на отбрана на Полша

Лавров говори: Пореден явен намек-заплаха към Армения

За първи път в историята: "Мулен Руж" се разпадна (ВИДЕО)

Мистериозно изчезна бившата съпруга на задържания с подкуп руски зам.-министър

Кулеба: Нещо не е наред със Запада

Русия се готви да пази от съд биещи се за нея чужди наемници в Украйна

Повече от 80% от търсещите убежище в Ирландия преминават през Обединеното кралство: Ирландски министър

Петролни продукти пламнаха в руска индустриална зона (ВИДЕО и СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа