Путин: САЩ стоят с ракети на прага ни, как биха реагирали, ако го направим ние?

6809
Путин: САЩ стоят с ракети на прага ни, как биха реагирали, ако го направим ние?
Снимка: Kremlin.ru

"Ние ясно заявихме, че разширяването на НАТО на изток е неприемливо. САЩ стоят с ракети на прага на страната ни. Как биха реагирали американците, ако разположим ракетите си на границата на САЩ с Канада или Мексико?" Това попита руският президент Владимир Путин на годишната си пресконференция.

В отговор на въпрос на „Скай Нюз“ по време на пресконференцията относно възможността за "нахлуване" в Украйна, Путин подчерта, че цялата ситуация е създадена от Запада. По думите му Западът трябва незабавно да даде твърди гаранции на Русия, вместо само да говори за тях в продължение на вече десетилетия.

Путин: Анексирането на Крим никога не е било на дневен ред преди преврата в Украйна

Съединението на Крим с Русия никога не е било на дневен ред преди преврата в Украйна, заяви руският президент Владимир Путин по време н...

"Не е важен ходът на преговорите, важен е резултатът. Нито един сантиметър на Изток - ни казваха през 90-те години. И какво? Те ни измамиха. Имаше пет вълни на разширяване на НАТО. Ракетни системи се появяват в Румъния и Полша. Ние ли дойдохме при тях? Те дойдоха при нас", подчерта президентът.

Постоянният натиск на Запада върху Русия може да се обясни единствено с факта, че западните страни смятат Русия за твърде голяма дори след разпадането на СССР. Това заяви още руският президент. Той припомни, че страната е била разделена на отделни части при разпадането на СССР през 1991 г.

"Но впечатлението е, че това не е достатъчно за нашите партньори. Според тях днес Русия е твърде голяма. Защото самите европейски страни са се превърнали в малки държави. Не големи империи, а малки държави с население 60-80 милиона души. Но дори и след разпадането на СССР, когато останаха само 146 милиона, и това им е твърде много. Мисля, че това е единственото нещо, което може да обясни този постоянен натиск", каза Путин.

"Искам да напомня това, което нашите противници казват от векове: Русия не може да бъде победена, тя може да бъде унищожена само отвътре. Което е било благополучно извършено по време на Първата световна война, или по-точно, според резултатите от нея, и през 90-те години на миналия век, когато Съветският съюз се разпада", каза Путин, отговаряйки на въпрос на журналист от Би Би Си.

Путин изчистил агенти на ЦРУ от руското правителство

Поне един кадър от Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) беше сред съветниците на руското правителство в началото на 90-те...

Според Путин това е било дело на онези, които са "служили на други, чужди интереси, които не са свързани с интересите на Руската империя, Съветския съюз, Руската федерация".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Не искал руски паспорт: 88-годишен украинец избяга от окупирания Донецк с една раница на гръб

Руски заплати и отгоре, но няма лекари, учители, инженери в окупираните украински земи

"Мръсното бельо" на арестуван за корупция заместник на Шойгу бързо излиза: Живеел като герой от "Майстора и Маргарита" (ВИДЕО)

"Герой" от "спецоперацията": Бивш наемник на "Вагнер" влиза в затвора за жестоко изнасилване и убийство

Великобритания ще предаде на Украйна за първи път високоточни бомби с лазерно насочване

250 евро великденски добавки за пенсионерите с ниски доходи в Кипър

Съд, ако здравето ти е увредено от мръсен въздух: ЕС напредва с нов закон

Фон дер Лайен с драматично изказване за войната в Украйна и бъдещето на ЕС

Разследват за корупция съпругата на испанския премиер

Коне на кралската кавалерия избягаха, всяха хаос в трафика на Лондон (ВИДЕА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа