Първа годишнина от самолетната катастрофа на German wings, при която загинаха 150 души

2187
Първа годишнина от самолетната катастрофа на German wings, при която загинаха 150 души
Снимка: Gettyimages.com

В Германия и Франция почитат паметта на жертвите на самолетната катастрофа на авиокомпанията German wings.

Днес във Франция ще се проведе възпоменателна церемония по повод първата годишнина от трагедията отнела живота на 150 души. Lufthansa ще осигури на около 650 роднини и близки на загиналите при инцидента със самолет на Germanwings (нискотарифния филиал на Lufthansa) превоз със самолет или автобус, уточнява „Ройтерс“

Вероятно всички пътници в разбилия се самолет са загинали*

Всички 142 пътници от самолета A320, който се разби в Алпите, вероятно са загинали, заяви френският президент Франсоа Оланд. Повечето ...

12 месеца след тежката авиокатастрофа стана ясно, че вторият пилот Андреас Лубиц умишлено е разбил в скалиста местност във френските Алпи самолетът Еърбъс А320 на Germanwings, изпълняващ полет от Барселона до Дюселдорф.

Следователите установиха, че Лубиц е бил със съмнения за тежка депресия, започнала през декември 2014 г. - няколко месеца преди фаталния инцидент. Разследващите откриха, че пилотът е криел състоянието си от работодателя си.

"Правим всичко, което можем, за да намалим страданието на близките, ако това изобщо е възможно", заяви миналата седмица изпълнителният директор на Lufthansa Карстен Шпор. По думите му компанията е изплатила поне 100 000 евро компенсация за всеки пътник, а в някои случаи сумата стига милиони евро.

Също днес Lufthansa ще постави паметни плочи за жертвите в Барселона и Дюселдорф, пише Topnovini.bg.

Летището в Ростов на Дон вече е отворено

Летището в Ростов на Дон отвори за пътници тази сутрин, пише ТАСС. Аеропорта беше затворен след трагичния инцидент в събота сутрин. Пър...

Вчера Испания също почете загиналите на церемония на летището в Барселона, съобщиха световните агенции. "Спомням си този ден с голяма болка", заяви испанският премиер Мариано Рахой.

В публикуван преди 10 дни доклад, френските следователи препоръчаха Германия да внесе повече яснота кога лекарите могат да нарушават клетвата си и да разкриват състоянието на пациентите си.

Властите в Германия вече внесоха предложение за внезапни проверки за алкохол и наркотици на пилотите и призова за медицинска база данни, в която пилотите да фигурират с истинските си имена, а не с псевдоними, както е сега.

Припомняме, че на 24 март 2015 А320 на нискотарифната авиокомпания Germanwings се разби над френските Алпи. Загинаха всички 150 души на борда, сред които две бебета и 16 ученици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа