Русия отрече намеса в изборите у нас, докато съдът на ЕС потвърди санкциите срещу "Роснефт"

2005
Русия отрече намеса в изборите у нас, докато съдът на ЕС потвърди санкциите срещу "Роснефт"
Снимка: Getty Images / Guliver

След изборите в България никой не говори за руска намеса. Темата за намесата на Русия в изборите в европейските държави е абсурдна. Това заяви пред ТАСС заместник-министърът на външните работи на РФ Алексей Мешков. Той коментира информациите за предполагаемо участие на Москва в изборния процес в редица страни-членки на ЕС.

„Темата за руската намеса в едни или други избори в европейските страни присъства постоянно и това говорене вече уморява. Ако нашите колеги смятат, че Русия се е намесвала и е постигнала конкретни резултати, то тогава можем да заявим, че всички избори, независимо от това как приключват в която и да е европейска страна, са резултат от руската намеса“, каза Мешков.

Русия продаде "Роснефт" на швейцарци и катарци

Сделката по приватизацията на "Роснефт" е завършена. Това е съобщил ръководителят на руската компания Игор Сечин на президента на стран...

"Но в случай на поражение на партията, която е за сътрудничество с Русия, тогава вече никой не говори за руска намеса. Набива се на очи ситуацията след изборите в Холандия и България. Никой и дума не говори за руска намеса“, подчерта руският заместник-външен министър.

В същото време стана ясно, че с решение на Съда на ЕС санкциите на Брюксел спрямо руската петролна компания "Роснефт" са признати за обосновани.

Припомняме, че Европейският съвет въведе икономически санкции срещу Русия през юли 2014 година. В тях попаднаха финансово-икономически ограничения срещу пет големи руски банки с държавно участие, компании от отбранителния и петролния сектор, включително "Роснефт", "Газпром нефт", Сбербанк и ВТБ.

Съдът е постановил, че санкциите срещу "Роснефт" не могат да бъдат използвани за замразяване на банкови активи на компанията. Според решението споразумението за партньорство и сътрудничество между ЕС и Русия не възпрепятства въвеждане на санкции срещу петролния гигант.

Руска медия твърди, че Нинова обещала бързо да махне антируските санкции, ако спечели

БСП ще пристъпи към отмяна на антируските санкции в най-кратки срокове, ако спечели изборите. Това е заявила лидерът на социалистите Ко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com