Русия заклейми "провокацията в Славянск"

30922
Русия заклейми "провокацията в Славянск"

Москва е възмутена от въоръжения инцидент, станал тази нощ в района на град Славянск, Донецка област, съобщи руското министерство на външните работи.

"Руската страна е възмутена от провокацията, която свидетелства за нежеланието на киевските власти да обуздаят и разоръжат националистите и екстремистите", се изтъква в изявление на министерството по повод случилото се край Славянск, предаде БГНЕС.

"Удивление буди факта, че тази трагедия се разигра, след като на 17 април в Женева бе подписана декларация за резултатите от четиристранната среща на представители на Русия, САЩ, ЕС и Украйна, в която има призив за въздържаност от каквито и да било насилствени действия, сплашване и провокации" – се посочва в изявлението, цитирано от Интерфакс. Русия настоява за строго спазване от украинската страна на поетите задължения за деескалация на ситуацията в югоизточна Украйна.

Както вече бе съобщено, на контролен пост край Славянск са били убити по последни данни пет души и един е бил ранен. Това стана в деня, в който антитерористичната операция на украинските власти трябваше да бъде прекратена заради Великденските празници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа