Сблъсъци в Киев, "Десен сектор" изпочупи офиси на руски банки (Видео)

4133
Сблъсъци в Киев, "Десен сектор" изпочупи офиси на руски банки (Видео)

На Площада на независимостта в центъра на Киев има сблъсъци между части на Националната гвардия и радикали, които носят палатки за монтирането им на площада, съобщи украинската телевизия News One.

"За гърба ми върви стълкновение между радикалния „Десен сектор“ и националните гвардейци", съобщи кореспондент на телевизията от мястото на събитието. Радикалите от организацията „Десният сектор“ искат да поставят палатки на площада за хората, които искат да нощуват на Майдана в знак на протест, че „политиците предадоха идеалите на Майдана“. „Те се опитват да пренесат палатка, но гвардейците не им позволяват да направят това“, твърди кореспондентът.

Взрив в склад с боеприпаси уби двама души в Украйна

В четвъртък вечерта огън обхвана склад с артилерийски боеприпаси в град Сватово, Луганска област, Украйна. Взривяващите се снаряди прин...

В същото време столичната полиция твърди, че напълно контролира обстановката. „Сега силите на реда напълно контролират положението в столицата и призовават участниците в акциите да спазват закона“, гласи заявление на полицията.

Според "Русия днес" (RT) офисите на две руски банки в Киев са били нападнати - "Сбербанк" и "Алфа Банк". По сградата на "Сбербанк" бяха хвърлени камъни, които изпочупиха прозорците, но по-тежко пострада офис на "Алфа Банк". В него успяха да нахлуят украински националисти, главно от обявената за незаконна организация "Десен сектор", които изпотрошиха мебелите. Според RT украинската полиция до момента не е извършила нито един арест. Нападнати бяха и офиси на украинския милиардер Ринат Ахмедов.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа