X
 
 

Седма жертва на серийния убиец в Кипър

3394 0
photo of Седма жертва на серийния убиец в Кипър
Снимка: личен архив
Полицията в Кипър откри останките на вероятна седма жертва на серийния убиец от български произход. Тялото е било намерено в езерото Меми, югозападно от столицата на страната Никозия, съобщава вестник Cyprus Mail, цитиран от БГНЕС.

Според вестника, тялото е на 6-годишно момиче - дъщерята на жена, която също стана жертва на убиеца.

"Афродита": газовото находище, от което Кипър ще спечели над 9 млрд. долара

Кипър ще спечели повече от 9 млрд. долара от износа на газ от морското газово находище "Афродита" за 18-годишния период на експлоатация...

По-рано властите заявиха, че по време на операцията по търсене на останките на момичето, са изпомпали част от водата от езерото. Миналата седмица местните медии съобщиха, че властите на Кипър са открили тялото на шестата жертва на серийния убиец в токсично езеро на 28 километра от Никозия.

Според последната информация, пет жени и две деца може да са умрели от ръцете на маниака.

По подозрения за серийните убийства е арестуван 35-годишният военнослужещ от български произход Никос Метаксас. По непотвърдена информация, баща му е кипърски гражданин, а майка му – българка от Стара Загора.

Мъртвите са чужденки, включително две филипинки. Телата на жертвите бяха намерени в изоставена мина и в езеро с токсични отпадъци от друг рудник.

Ципрас: Турция е непредвидима, трябва винаги да сме нащрек

Гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви днес, че съществува постоянен риск от "горещ" инцидент с Турция, която е непредвидим съсед, незач...

Според роднините и приятелите на жертвите, полицията отказвала да приема заявления за изчезването на хората, не е разследвала доклади от учители, че няколко деца са спрели да ходят на училище и са изчезнали.

Президентът на Кипър Никос Анастасиадис уволни ръководителя на полицията поради факта, че правоохранителните органи не са разследвали изчезванията на жени, които, както се оказа, са били жертви на сериен убиец. Министърът на правосъдието също подаде оставка.

Това е първият случай на серийни убийства в Кипър.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители