Шойгу поставил на Кадиров нови задачи за ускоряване на инвазията в Украйна

4453
Шойгу поставил на Кадиров нови задачи за ускоряване на инвазията в Украйна
Снимка: принтскрийн / Новости Главные Сегодня / YouTube

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров се е срещнал с руския министър на отбраната Сергей Шойгу в рамките на работно посещение в Москва, на което Шойгу му поставил нови задачи в така наречената специална операция, както в Русия продължават да наричат войната в Украйна. Тези нови задачи, по думите на Кадиров, щели да ускорят нейния темп.

"Сергей Кужугетович [Шойгу] определи нови задачи, които подразбират подобряване на по-нататъшната тактика. Приетите мерки ще позволят в пъти да се повиши ефективността на настъпателните маневри, което ще допринесе за провеждането на специалната операция в по-ускорен темп", пише Кадиров в своя Телеграм канал.

Освен това Шойгу помолил Кадиров да предаде искрени думи на благодарност към чеченските бойци за техния значителен принос в борбата срещу „националистическите и бандеровските формации“. На свой ред Кадиров благодарил на министъра за високата оценка на работата на специалните части на Кадиров. ВИЖТЕ: Украински бойци откриха телефон на кадировец със заснети „битки“ с дърветата за тик-ток

„Усещаме всестранна подкрепа от Министерството на отбраната на Русия от първите дни на началото на специалната операция в Украйна. Сигурен съм, че нашето по-нататъшно сътрудничество значително ще повиши ефективността на решаването на задачите, поставени от върховния главнокомандващ“, продължава чеченският лидер.

Кадиров редовно съобщава за изпращане на групи доброволци за участие в специална операция за освобождаване на Донбас. Някои факти обаче сочат обратното. ВИЖТЕ: Принуда за война, отказ от почести за загиналите. Неудобни факти за Кадиров

В същото време изданието „Московски комсомолец“ е помолило за коментар на думите на Кадиров председателя на Народната милиция на ЛНР подп. Андрей Марочко. Запитан за каква тактика става дума, Марочко отговаря, че не може да предостави сведения, които са с гриф „Секретно“.

„Мога само да кажа, че действително успоредно с операцията ние преразглеждаме тактиките и стратегиите, които са били използвани по-рано в армията… Нямам съмнение, че ще се движим по-бързо. И мисля, че ще видим всичко това в близко бъдеще“, казва Марочко.

Военният експерт Владислав Шуригин също коментира изявлението на Кадиров: „През тези три месеца беше натрупан огромен опит в щурмуването на града, пробиване на укрепени райони и мисля, че, като обединим всичко, можем да говорим за някои ноу-хау в тактиката", казва той.

На свой ред говорителят на Кремъл Дмитрий Песков не коментира думите Кадиров. „Тези въпроси трябва да бъдат отправени към Министерството на отбраната“, отговаря Песков на въпрос за възможните срокове на инвазията.

На 31 май Рамзан Кадиров обвини контролираната от Кремъл телевизия „Россия 24“ в лъжа за ситуацията в Северодонецк.

„Гледам "Русия-24" и те говорят за Северодонецк, казват, че са освободени 20-30%. Жилищният сектор е изцяло под контрола на нашите бойци. Тези хора, които са на поне 160 км от Северодонецк, правят такива предавания. Това е лъжа. В промишлената зона останаха дяволите. Имаше голям взрив и проверяваме какво следва. Така че проверявайте това, за което говорите. Трябва да казваме на хората истината, а не да лъжем, казва Рамзан Кадиров.

Руските окупатори не могат да превземат Северодонецк. В града бяха изпратени подкрепления и в резултат бойците на Въоръжените сили на Украйна успяха да деокупират около 20% от територията, завзета от враговете. Това заяви ръководителят на областната военна администрация в Луганск Сергий Гайдай вечерта на 3 юни в ефира на националния телемарафон.

По думите му доскоро около 70% от Северодонецк са били окупирани.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Близки на Кадиров, изпратени на война, се завърнаха в Чечения

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Руснак е задържан за жестоко убийство с нож на двама украински военни в Германия: Били са на лечение

Боец от "Азов": Няма желаещи да воюват, хората бягат като плъхове и предпочитат да се удавят в Тиса (ВИДЕО)

Бум: Руски самолет и военен склад са заличени. Сирски отчете загуби и успехи (ВИДЕО)

За първи път: Папата влезе в затвор във Венеция

Голям пожар в завод на КАМАЗ в Татарстан (ВИДЕО)

Руските провокации в Молдова се увеличават

Близко бъдеще: Русия ще печели в Украйна без да победи (ВИДЕО)

Атака по Кримския мост? Какво предвиждат дипломати и журналисти

Украинските дронове отново не почиват: Брянска област не спа тази нощ

Украински военни нарекоха фейк информацията, че са изтеглили танковете "Ейбрамс" от фронта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com