X
 
 

Швеция въведе нов данък, който ще оскъпи полетите

1024 0
photo of Швеция въведе нов данък, който ще оскъпи полетите
Снимка: iStock/Guliver
Швеция въведе нов данък в авиацията, който ще добави допълнителна такса за всички полети на гражданската авиация в страната в опит да бъде намалено въздействието на въздушния транспорт върху климата, съобщава електронното издание The Local в редакцията си за скандинавското кралство.

„Целта на данъка е да се сведе до минимум изхвърлянето на въглерод от самолетите на фона на рязкото увеличение на пътуванията с въздушен транспорт", поясни шведският министър за климата Изабела Льовин.

Половината шведи смятат, че расизмът завладява страната

През предстоящата година расизмът ще обхваща все по-голяма част от шведското общество. В това са уверени почти половината от гражданите...

Всички полети, излитащи от шведските летища, ще бъдат таксувани допълнително с между 60 и 400 крони (от шест до 39 евро), в зависимост от крайната точка на пътуването им.

Таксата ще се прилага за всички пасажери, с изключение на малолетни, а при някои обстоятелства и за онези, които само се прекачват на друг полет от летище в страната. От допълнителната такса ще бъдат освободени членовете на екипажа на самолетите, предаде Фокус.

Според проучване, публикувано на 25 март от местни медии, 53% от шведите подкрепят въвеждането на новия данък.

Опозиционната „Партия на центъра“ обаче критикува този ход, като вместо въвеждането на такси предложи авиокомпаниите да бъдат задължавани да използват биогорива.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители