Синът на Пригожин наследява активите му и контрола над Вагнер?

7989
Синът на Пригожин наследява активите му и контрола над Вагнер?
Снимка: Getty Images

Неофициалните руски канали в Telegram твърдят, че според условията на завещанието на Евгений Пригожин активите и контролът върху бизнес империята му са завещани на 25-годишния му син Павел. Един от каналите - "Порт", твърди, че е получил копие от завещанието на Пригожин и е публикувал снимка от него.

Пригожин загина при катастрофа с частен самолет през август. Документът, за който се твърди, че е нотариално заверен на 2 март, уж посочва 25-годишния син на Пригожин, Павел, като единствен наследник на обширните му активи, включително тези на „групата Вагнер“. Според неофициалната информация, Павел Пригожин е подал молба за наследство на 8 септември.

Още: ВИДЕО на Пригожин от Африка: Всичко ми е наред. След това стана катастрофата

Порт също така твърди, че Павел е готов да събере всички дългове към баща си, изчислявайки, че руското министерство на отбраната дължи на бизнес империята на Пригожин цели 800 милиона долара. Тази цифра не може да бъде потвърдена, уточнява CNN.

През юни, след краткотрайния бунт на Пригожин, президентът Владимир Путин каза, че бизнесът на Пригожин е получил 86 милиарда рубли (или около 850 милиона долара) от министерството на отбраната между май 2022 г. и май 2023 г. В допълнение, кетъринг компанията на Пригожин Concord направила 80 милиарда рубли от държавни договори за доставка на храни за руската армия, каза тогава Путин.

Още: Норвежки експерт: На самолета на Пригожин не е имало бомба, вероятно е свален от изтребител

Telegram канали, свързани с ЧВК Вагнер, твърдят, че Павел Пригожин активно преговаря за връщането на персонала на частната армия в зоната на бойните действия в Украйна. Твърденията не могат да бъдат потвърдени и не е ясно дали бойците на Вагнер ще бъдат включени в различни военни структури.

Телеграм каналът GreyZone, който се смята за близък до Вагнер, твърди, че Павел преговаря с руските резервни сили Росгвардия за връщането на бойците на Вагнер във войната в Украйна. Росгвардия получи голяма част от тежкото въоръжение на Вагнер, след като частната военна компания беше разоръжена след бунта. CNN не може независимо да провери тези доклади или автентичността на завещанието.

Още: Предупреден за покушението: Пригожин е жив и е във Венецуела, казва руски анализатор (ВИДЕО)

Същевременно изпълнителният директор на обществената организация Гражданская инициатива против екологичните престъпления Дмитрий Шевченко публикува снимки на „вилата на Пригожин“ край Геленджик на Черноморското крайбрежие. 

Екологът твърди, че в басейна все още тече вода, на плажа функционира душ, за да може след къпането в морето да се използва, районът наоколо е осеян с камери за наблюдение на всеки 10 метра“. Даже след смъртта на ръководителите на „Вагнер“ държавните органи продължават да игнорират проблема с общото ползване на земята — гората на брега на Черно море. По документи тук е резерват. В реалността обаче, никакви животни няма“, разказва екологът.

Още: Оцелях: Джордж Буш разказва за вечерята, на която му е сервирал Пригожин (СНИМКА)

Според него, сега имението ще премине в ръцете именно на сина на Евгений Пригожин – Павел. Шевченко припомня, че през 2016 година руската фирма „Турстатус“ дава под аренда около четири хектара земи в района на село Кабардинка край Геленджик. Тогава „Турстатус“ принадлежи на жената на главния вагнеровец Любов Пригожина и нейната тъща Таисия Кряжева. През 2021 г. 76% от фирмата принадлежат на Павел Пригожин, а 24% — на компанията „Соинвест“, информация за учредителите на която са засекретени. Вероятно, сега вилата на черноморското крайбрежие ще премине изцяло в ръцете на сина на Евгений Пригожин, сочи информация на телеграм канала ВЧК-ОГПУ, за който се смята, че е близък до руската Федерална служба за сигурност.

Още: Путин: Дворецът в Геленджик не е мой или на някой от близките ми

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Заради кражби: В Донбас задържаха председателя на градския съвет на Нижни Новгород

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 30.04 - Какво е бъдещето на Украйна на бойното поле?

Шарл Мишел: Войната в Украйна даде нов тласък на разширяването на ЕС

Германската прокуратура: Убийството на двамата украински войници може да е с политически мотив

Шолц: Крайно време е Черна гора да стане член на ЕС

Законът по руски образец мина на комисия в грузинския парламент, в ход са нови протести в Тбилиси (ВИДЕО)

Ранени и загинали при руска ракетна атака срещу Одеса (ВИДЕО)

Бивш германски войник призна, че е шпионирал за Русия

Зеленски: Ще получим ракети за Patriot без забавяне (ВИДЕО)

Русия строи ново военно летище в Белгородска област: Съвсем удобно за украински удари (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа