Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След рекорден сняг: Летището в Мюнхен заработи (ВИДЕО)

03 декември 2023, 14:50 часа • 6609 прочитания

Възобновени са полетите на летището в Мюнхен, ден след като бяха спрени поради незапомнен снеговалеж, но прекъсването на железопътния трафик в части от Южна Германия ще продължи. Второто по големина летище в Германия съобщи на уебсайта си, че някои "смущения във въздушния трафик" ще продължат и посъветва пътниците да се консултират с превозвачите си доста по-рано, преди да пътуват до летището.

Последствията от снега

СНИМКИ: Getty Images

Общо 760 полета са засегнати, каза говорител на летището пред AFP в събота. Над 40 сантиметра сняг е паднал през изминалата нощ, според метеорологичните служби в Германия. Имаше оценки, че толкова сняг в страната не е виждан наведнъж от 1993 година.

Летището в Мюнхен отмени полети заради обилен снеговалеж (СНИМКА)

Парализиран е железопътния трафик в баварската столица и други части на региона. Главната жп гара в Мюнхен беше затворена цяла събота, влаковете на дълги разстояния бяха спрени, също и общественият транспорт в града. Железопътният оператор Deutsche Bahn каза, че услугите ще бъдат възобновени постепенно в неделя, но ще има "огромни прекъсвания поне до понеделник", особено по маршрутите до Австрия и Швейцария, тъй като има повреди и щети по инфраструктурата. Автобусните, трамвайните и крайградските влакове в Мюнхен се очаква да бъдат възобновени днес, 3 декември, съобщиха транспортните власти. Планираният за събота мач от футболното първенство между Байерн Мюнхен и Унион Берлин беше отложен.

По-рано бе съобщено, че под тежестта на натлупания сняг на летището падна задната част на бизнес самолетът на австрийската авиокомпания Bairline. Впоследствие снегът бе почистен, пише БГНЕС.

Още: "19 часа без храна и вода": Сняг парализира Англия

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес