"Суперкораб" на Путин ще открива пукнатини в отбраната на САЩ

12262
"Суперкораб" на Путин ще открива пукнатини в отбраната на САЩ

Новият свръхсъвременен разузнавателен кораб "Юрий Иванов" е предаден на въоръжение в руската армия едновременно с обявяването на новата Морска доктрина, пише Bild.

В задачата на този първокласен кораб е откриването и преследването на американски кораби, явяващи се част от противоракетния щит на САЩ.

Все още значителна част от бившия Източен блок одобрява лидерството на Русия

Все още значителна част от обществата в държавите, които са или бивши сателити на Съюза на съветските социалистически републики (СССР),...

Руските ВМС са получили "Юрий Иванов" по случай деня на Военноморския флот на Въоръжените сили на голям парад в Калининград. Корабът преминава изпитания от 2014 година. При предаването е присъствал президентът Владимир Путин.

Това е първият шпионски кораб от ново поколение и има за задача да открива и преследва американски кораби от противоракетния щит на САЩ. В случай на война корабът ще прави дупки в американската противоракетна система, пише Bild. От тези дупки ще могат да се възползват други кораби, които ще насочат към тях своето оръжие.

Както завил за изданието експертът Дмитрий Горенбург, за Кремъл този кораб е голям проект и въпрос на престиж.

Освен всичко останало „Юрий Иванов“, с дължина 95 м и маса 4000 т, може да изпълнява „класически“ шпионски задачи много по-ефективно, отколкото неговите предшественици.

В Русия предложиха да бъде създаден Евро-Азиатски съд за правата на човека

Председателят на комисията за развитие на публичната дипломация и подкрепа за съгражданите зад граница Елена Сутормина отправи предложе...

От началото на строителството до предаването на кораба в експлоатация са изминали 11 години. Строителството на втори кораб от този клас е започнало през 2013 година, а общо руският флот планира към 2020 година да подготви четири такива кораба.

Наскоро Владимир Путин представи новата Морска доктрина на Русия. Най-важни сфери в нея са Арктика и Атлантическият океан. Доктрината е отговор на Русия на приближаването на НАТО към границите на РФ вследствие на разширението на алианса на изток, пояснява Bild.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа