Съмнения, че и БМВ са манипулирали своя авто софтуер

4855
Съмнения, че и БМВ са манипулирали своя авто софтуер

Министърът на транспорта на Германия Александер Добринд заяви на пресконференция в Берлин, че „Фолксваген” е манипулирал коли и в Европа. Концернът бе обвинен че е монтирал софтуер в дизеловите си автомобили, с който може да манипулира резултатите от замерването на вредни емисии. Така е продавал коли, които изхвърлят вредни газове в пъти над допустимото.

В същото време разрастващият се скандал започна да засяга и други световни марки.

Оставките в ръководството на VW предстоят

Двама висши мениджъри на автомобилния концерн Volkswagen ще бъдат принудени да си подадат оставките заради фалшифицираните данни за изх...

Зелената партия в Германия настоя разследването, което тече в момента срещу „Фолксваген”, да се разпростре и върху останалите автомобилни производители. „В интерес на здравето на населението това трябва да стане спешно”, посочиха от партията. Зелените припомниха, че триковете аз изключване на регулаторите на газови емисии в моторите са познати отдавна и Европейската комисия вече е настоявала производители, които прибягват до тях, да бъдат наказвани.  „По наше знание това така и не се е случвало досега”, посочиха целените.

Моделите на „Ауди” – А1, А3, А4 и А6 най-вероятно са с такъв софтуер. Те ще бъдат проучени през следващите дни.

Под сериозен натиск попадна и друг автомобилен концерн – БМВ.

В САЩ заваляха искове срещу "Фолксваген"

За няколко дни в САЩ са заведени над 25 групови съдебни иска срещу германския концерн "Фолксваген", уличен от властите в използването...

Акциите на концерна се сринаха в четвъртък, след като германски вестник съобщи за проблеми и с вредните емисии при техни модели. Дизелови автомобили на БМВ са показали завишаване на нормите 11 пъти над допустимото при тестове, писа „Аутобилд”. На тестовете на Международния Съвет на чистите транспортни средства са се провалили моделът BMWX3. БМВ обаче отрече съобщенията и каза, че в техни автомобили няма софтуер, който да деактивира замерването на газовете.

Според медиите в Германия именно тази организация е довела до скандала с „Фолксваген”. Те са засекли отклоненията и са информирали различни институции, занимаващи се с опазването на околната среда. В резултат на този сигнал се е задействала и американската Агенция за защита на околната среда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com