Тирана обещава на Париж да намали потока от албанските емигранти към Франция

1144
Тирана обещава на Париж да намали потока от албанските емигранти към Франция
Снимка: Getty Images/Guliver

Албанските власти са запознали в четвъртък френското правителство със съдържанието на план с мерки за значително съкращаване на емиграционния поток към Франция.

По информация на агенция France Presse това е съобщено от френски официални лица след преговорите в Париж с участието на албанския министър на външните работи Дитмир Бушати.

Франция ще обсъди законопроекта за борба с тероризма

Френският Сенат ще започне разглеждането на законопроекта за вътрешната сигурност в страната. Ако бъде одобрен, той ще позволи прокарва...

Външното министерство в Париж не разкрива официално съдържанието на плана, но AFP има информация за около 20 точки, сред които поставяне на пречки пред излизането от балканската страна на непълнолетни, непридружени от възрастни и засилване на борбата с нелегалните мрежи за прехвърляне на хора.

Основният поток от албански емигранти се насочва предимно към Франция. През 2016 година Албания оглавява списъка на страните с най-много подадени от нейни граждани молби за предоставяне на убежище във Франция. В сравнение с предишната 2015 година, през 2016 откритите производства по тези заявки са били два пъти повече - 7432, пише още ТАСС.

През 2013 година Албания е в списъка на ЕС с "надеждните страни", което означава, че почти всички заявления за убежище се признават за необосновани. На парижката си пресконференция в четвъртък Бушати потвърди, че страната му "има намерение да приключи с подобна ситуация в сферата на миграцията", отбелязва БГНЕС.

Френският външен министър ще пристигне след три месеца в Албания, за да обсъди с местните власти доколко успешно се реализира приетият план за съкращаване на миграцията.

Франция и Германия ще разработват ново поколение европейски изтребители

Франция и Германия се договориха да разработят ново поколение европейски изтребители, които да заменят сегашните флоти. Френският прези...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа