Турция, Италия и Франция ще си сътрудничат в изграждането на нова противоракетна система

1241
Турция, Италия и Франция ще си сътрудничат в изграждането на нова противоракетна система
Снимка: Getty Images/Guliver

Турция подписа договор с френско-италианския консорциум „Юросам“ за провеждането на изследвания, свързани с разработката на нова система за противоракетна отбрана. Това съобщиха на сайта си от самата компания.

В изявлението се посочва, че подписването на документа се е състояло в петък в Париж в присъствието на президентите на Франция и Турция Еманюел Макрон и Реджеп Ердоган. Става ясно и че проучването ще се провежда в срок от 18 месеца.

Русия засилва противоракетната си защита

Русия разработва свръхзвукови устройства срещу противоракетна отбрана, предаде БГНЕС. Руски учени разработват нов клас свръхзвукови ле...

"Неговата цел е да подготви договора за разработване и производство на една система, която в бъдеще да отговаря на оперативните изисквания на турските военновъздушни сили", гласи още прессъобщението. Според него бъдещата система ще може да се справя с "най-сериозните заплахи", по-конкретно със „невидимите“ самолети със „Стелт“ технология и балистичните ракети. Очаква се тя да бъде готова до средата на 2025 г.

От компанията отбелязаха още, че "изследванията откриват пътя към създаването на съвместна тристранна противоракетна отбрана".

От „Юросам“ вярват, че чрез този проект ще "открият нови перспективи за експортните системи и ще установят дългосрочното сътрудничество между Турция, Италия и Франция".

През ноември 2017 г. в Брюксел ръководителите на военните отдели на трите държави подписаха меморандум за укрепване на партньорството в областта на отбраната.

Русия разполага в Сирия усъвършенствана противоракетна система

Русия е транспортирала и ще монтира на сирийска територия усъвършенствана система за противоракетна отбрана, предава телевизиионният ка...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа